Французьке видання Le Monde, яке випускається в тому числі і у вигляді журналу, принесло свої вибачення за обкладинку одного з недавніх випусків, де був зображений президент Франції Емманюель Макрон в суперечливому вигляді. Деякі читачі побачили в ньому схожість з лідером фашистської Німеччини Адольфом Гітлером.

"Ми приносимо вибачення всім, кого шокувало її графічне оформлення, хоча воно зовсім не схоже на те, про що нам говорять", - написав глава редакції видання Люк Броннер.

Броннер заявив, що художник видання, Лінкольн Анью, черпав натхнення зовсім не в тому, в чому його запідозрили – він надихався творчістю російських конструктивистом. Головний редактор нагадав, що цей художник вже оформляв кілька випусків в минулому.

Пости, що поширилися в соцмережах в суботу, 29 грудня, супроводжувалися порівнянням двох зображень. На одному з них представлений чорно-білий знімок Гітлера, що стоїть перед червоно-білим прапором Третього рейху з чорною свастикою, а на іншому – обкладинка журналу. На ній чорно-білий портрет президента Франції розміщений поверх червоно-білого фону, а прямо за його спиною розташувалася готична літера "М" чорного кольору, що позначає назву видання. На цьому колажі, однак, в межах піджака Макрона дизайнер також розмістив чорно-біле фото з протестної акції на Єлисейських Полях, де єдиним кольоровим елементом не стали жовті жилети учасників, а червона смужка на прапорі Франції.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Одним з найпопулярніших постів в Twitter на цю тему став відгук на сторінці спікера національних зборів (нижньої палати парламенту) Рішара Ферран.

"Не терпиться дізнатися, яким же графічним і іконографічним образів відсилає "М" журнал "Монд". Якщо це не випадковість, то що тоді? Шукаємо прихований сенс", – написав він.

Нагадаємо, розлючений народ вимагає відставки президента: злочинець і самодержавец.

Напомним раніше повідомлялося, що на протестах у Франції помітили бійців ДНР із загону "П'ятнашки". (На плечі людини є шеврон відповідної інтербригади). Про це передає телеграм-канал WarGonzo. Що робили "браві" донбаські хлопці в Парижі - питання відкрите. Невже займаються розвідкою в самому тилу?

Нагадаємо, Меркель і Макрон закликали звільнити українських моряків: російські тубільці відповіли в своєму стилі.

Як повідомляв Знай.uа, експерт назвав єдиний вихід з кризи у Франції: Макрону це не сподобається.

Знай.uа писав, українського депутата жорстоко вбили на очах у рідних.