Масові акції протестів пройшли у сербській столиці. Так, в центрі Белграда громадяни обурені політикою президента Олександра Вучича та його партії вийшли на вулиці з плакатами і гаслами.

Про це стало відомо завдяки повідомленням сербських ЗМІ.

"Тисячі людей скандували "Вучич - злодій", поки мирно йшли через центр міста. Вони вимагали свободи ЗМІ, припинення нападів на журналістів та опозиційних політиків", - повідомляють журналісти.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами протестувальників, учасники протестів вважають президента самодержцем, а його партію корумпованою. Це вже четвертий протест у Сербії проти Олександра Вучича.

"Я готовий подивитися, що викликає інакомислення у людей", - сказав президент після того, як група протестувальників висміяла його, коли він входив до будівлі телевізійної станції.

Варто нагадати, що у французькій столиці, Парижі, протестувальники, яких у світі тепер прийнято називати "жовтими жилетами", зчепилися з поліцією. Місцеве видання Сnews.fr повідомляє, що зіткнення між демонстрантами і правоохоронцями спалахнули в 15-му окрузі Парижа.

Кілька сотень "жовтих жилетах" зібралися близько 13:30 за місцевим часом біля бульвару Маршалів в столиці Франції. Протестувальники захопили трамвай і кидали снаряди в поліцію, яка відповіла сльозогінним газом. У результаті зіткнення декілька "жовтих жилетів" було затримано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на протестах у Франції помітили бійців ДНР із загону "П'ятнашки". (На плечі людини є шеврон відповідної інтербригади). Про це передає телеграм-канал WarGonzo. Що робили "браві" донбаські хлопці в Парижі - питання відкрите. Невже займаються розвідкою в самому тилу?

Нагадаємо, Меркель і Макрон закликали звільнити українських моряків: російські туземці відповіли в своєму стилі.

Як повідомляв Знай.uа експерт назвав єдиний вихід з кризи у Франції: Макрону це не сподобається.

Знай.uа писав, українського депутата жорстоко вбили на очах у рідних.