Відеозвернення опублікували на сайті глави держави. Його показали по всім великим телеканалам країни. Під бравурний марш українських націоналістів з нарізкою кадрів з Порошенком почалось новорічне привітання зі створення ПЦУ - автокефальної церкви. І знову президент пообіцяв Томос 6 січня. Застеріг "не затоптати паростки зростання" у передвиборчій боротьбі.

"Дорогі співвітчизники! Ще мить – і літопис дві тисячі вісімнадцятого року ляже в архів української історії. А місце там для нього особливе. Воно – поруч з тисяча дев’ятсот дев’дев'яносто першим, коли було проголошено нашу державну самостійність".

15 грудня тут, у Святій Софії, відбувся Об’єднавчий собор. Тисячі людей, які зібралися на площі, не соромилися сліз. І то були сльози радості. Народилася, нарешті, автокефальна Православна Церква України, визнана світовим православ’ям.

Боротьба за незалежність нашої церкви тривала сотні років і успіхом увінчалася тільки тепер. Це – справжнє диво!

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Це – знак Божий, що у нас, українців точно все буде добре.
на Днях разом з благою звісткою про народження Спасителя Україна отримає довгоочікуваний Томос – грамоту від Вселенського Патріархату. Вона документально засвідчить нашу духовну незалежність. Ми стали далі від Москви і ближче до Європи. Це – чітка стратегія, якої неухильно дотримуємося протягом останніх п’яти років. Ми йдемо своїм шляхом.

"В єдності сила народу, Боже, нам єдність подай", - хотілося б, щоб саме ці слова стали гаслом для наступного року для влади, суспільства і для кожного громадянина. Тим більше, що 2019 – це століття Акту злуки, століття нашої соборності.

Ми нічого не хочемо більше, ніж світу. І ніхто не хоче миру більше, ніж ми. Тому дозвольте від вашого імені, насамперед привітати українських воїнів. Це вони гарантують нам тишу і спокій в цю новорічну ніч.

Нехай нашу подяку і тепло наших сердець відчують і моряки, які перебувають у російському полоні. Та поранені серед них – Андрій Ейдер, Василь Сорока, Андрій Артеменко. І українські політв’язні в російських в'язницях. І наші громадяни, які стали заручниками на тимчасово окупованих територіях.

Звертаюся до мільйонів співвітчизників у Криму і по той бік Донбасу. Ми обов'язково повернемося до вас з миром, якою б довгою не була дорога.

Нагадаємо, Зеленський офіційно заявив, що йде в президенти: змінити Україну.