З ким із українських кандидатів у президенти вдасться домовитися президенту РФ Володимиру Путіну.

Прогноз на майбутнє зробив політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, пише Главред.

"Якщо переможе Порошенко, то Путіну взагалі нічого робити не знадобиться, тому що у них вже налагоджені відносини. Порошенко контролює Верховну Раду і силовиків. І він взаємодіє з Москвою в рамках мінського переговорного процесу. Порошенко для Кремля зрозумілий і передбачуваний на сто років вперед", - пояснив Віктор Небоженко.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На думку експерта, Юлія Тимошенко орієнтуватиметься на Захід. Тому між нею і Москвою будуть серйозні конфлікти, які цілком можуть закінчитися її програшем.

"А що стосується Зеленського, то його, як і будь-якого іншого молодого політика, Кремль спробує просто підкупити. Або підкуп, або йому покажуть "Новачка" - і все. З ним Москва буде поводитися так само, як з будь-яким іншим західним політиком: або підкуп, або загрози", - вважає політолог.

Небоженко зауважив, що майбутні президентські вибори не стануть доленосними для України.

"Вони не змінять розкладу політичних сил, які не виведуть на арену нових людей і автоматично не приведуть ні до позитивів, ні до негативів", - переконаний експерт.

Також політолог впевнений, що новий президент буде слабший, ніж старий. Бо він не контролюватиме Верховну Раду. Парламентські вибори, які відбудуться восени 2019 року, тільки погіршать стан.

"Всередині сьогоднішньої влади склалися дуже напружені відносини, наприклад, між президентом Порошенко і міністром внутрішніх справ Аваковим. Не знаємо, які ще конфлікти вихлюпуються протягом 2019 року, а це може бути що завгодно: несподівана поведінку Луценка або непередбачені кроки НАБУ, або хвороблива зміна прем'єр-міністра. У правлячій групі немає єдності в розумінні і поглядах на те, як потрібно рухатися вперед. Відсутність консолідованої позиції правлячої верхівки говорить про на ічіі найгостріших конфліктів всередині неї - такі були в 2018 році і триватимуть в 2019-му. А це - фактор дестабілізації", - додав Небоженко.

Нагадаємо, українці зізналися, що думають про намір Зеленського балотуватися у президенти.

Як повідомляв "Знай.ua", після заяви гумориста Володимира Зеленського про його наміри балотуватися на пост президента України під час майбутніх виборів, активізувалися фанати фронтмена гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука.

Артиста закликали включитися у президентську гонку. Як відомо, Вакарчук побажав українцям в 2019 році "справжніх змін", а у відповідь отримав прохання взяти приклад з шоумена Володимира Зеленського, який в новорічну ніч повідомив, що буде боротися за посаду президента України.

Також "Знай.ua" писав, 1+1 пояснив, чому Зеленського випустили раніше за Порошенка.