Американський лідер попередив, що може тримати закритими частина федеральних структур протягом декількох років, якщо не отримає від Конгресу гроші на будівництво стіни.

Президент США Дональд Трамп висловив надію на вирішення бюджетної кризи в найближчі дні, проте тут же підтвердив готовність до того, що призупинення роботи низки федеральних відомств триватиме місяці і навіть роки. Про це він заявив журналістам у п'ятницю, 4 грудня.

"Абсолютно вірно. Я це сказав", − він підтвердив слова лідера демократів в сенаті Чака Шумеру про те, що готовий чекати роки.
"Не думаю, що так буде, але я готовий і думаю, що можу говорити від імені республіканців в нижній і верхній палатах... Я сподіваюся, що це не триватиме більше декількох днів, що (федеральні відомства) дуже скоро відновлять роботу", − вказав Трамп за підсумками зустрічі з лідерами демократів.

Сенат США
Сенат США

При цьому він не виключив, що бюджетну кризу вдасться вирішити на початку наступного тижня.
За підсумками зустрічі Трампа з лідерами Конгресу також було оголошено про створення спеціальної групи з вирішення питання з охороною держкордону США, яка збереться в ці вихідні.
Раніше повідомлялося, що гдержавний борг США за час перебування Дональда Трампа при владі виріс на рекордні 2 трильйони доларів.

Відповідні дані нещодавно оприлюднило Міністерство фінансів США. Крім того, в Мінфіні зазначили, що під час президентства Трампа держборг досяг максимуму за останні сім десятиліть.

З початку 2017 року держборг зріс на 10%. В даний час він фактично досягає позначки 22 трильйони доларів. Рівень держборгу почав вирівнюватися на початку президентського терміну Трампа, однак знову почав різко зростати в 2018 році. За підрахунками Бюджетного управління Конгресу США (CBO), в 2018 року борг сягав 78% ВВП, і це рекордний показник з 1950 року.

Нагадаємо, Трамп вибрав дизайн сталевого бар'єру на кордоні з Мексикою.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Трамп висловив свою позицію щодо Росії.

Також Знай.uа" писав, що Меттіс пішов, в Білому домі заявили: Це було благородною річчю.