Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів, яке було становище Української православної церкви Київського патріархату у Криму до окупації РФ півострова навесні 2014 року.

Про це він сказав в інтерв’ю "Крим.Реалії".

"Навіть за незалежної України, ще до окупації, УПЦ КП перебувала на становищі ізгоя. Митрополит Лазар (митрополит Сімферопольський і Кримський УПЦ МП - ред.) називав її "єретичною" церквою, і коли створювалося об'єднання з участю всіх конфесій, він категорично відмовився приймати туди УПЦ КП. Тоді, за рішенням Меджлісу, муфтіят Криму (на той час духовне управління кримських мусульман - ред.) теж не увійшов у цю структуру", - запевнив Джемілєв.

До того ж, лідер кримськотатарського народу зазначив, що поки триватиме окупація півострова, триватимуть переслідування української церкви.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Зараз Російська православна церква вже не може посилатися на "неканонічність" ПЦУ, але вона створюватиме перешкоди в її діяльності", - наголосив він.

Нагадаємо, окупований Севастополь відсвяткував Різдво українськими колядками: справжні патріоти, потужне відео. У окупованому РФ Севастополі у неділю, 6 січня,під час вечірніх святкових служб з нагоди Різдва Христового співали неймовірні колядки українською мовою.

Як повідомляв раніше Знай.ua, російські окупанти в анексованому Криму 31 грудня відкрили рух транспорту двома смугами траси "Таврида".

Також Знай.ua писав про те, що улюблений курорт Путіна зник з лиця землі: розплата за Крим. У понеділок, 7 січня, повідомлялось про те, що в Сочі неймовірної сили шторм призвів до руйнування частини олімпійської набережної в Імеретинській бухті.