З початком року всі державні установи починають планувати свої витрати на 2019 рік. В цьому немає нічого дивного, так відбувається завжди. Але, як відомо, цей рік - особливий, тому що вже через кілька місяців в Україні відбудуться президентські, а потім і парламентські вибори.

Знай.ua звернув увагу на те, що багато держструктур збільшили суми, які вони витрачають на охорону, а також на те, що активна фаза охорони якраз припадає на виборчу кампанію.

Дорога охорона

Найяскравіше побоювання від виборів продемонстрував Національний банк України. Через систему prozorro він закуповує охоронні послуги, які їм будуть потрібні якраз перед виборами: 29 березня.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відзначимо, що НБУ готовий заплатити за охорону своїх об'єктів по всій країні кругленьку суму - понад шість мільйонів гривень.

Але, якщо Нацбанк забезпечує себе охороною на цілий рік, то в КМДА вирішили охороняти тільки на час виборів. Це знову-таки доводить версію, що багато чиновників не впевнені, що виборча кампанія пройде гладко.

Цікаво, що київська влада за півроку охорони будівлі КМДА Національною гвардією, заплатять 4 мільйони гривень, в той же час у НБУ вийшло домовитися про охорону всіх своїх об'єктів на рік за 6 мільйонів.

При цьому однією з найбільш дорогих охорон виявилася охорона об'єктів Генеральної прокуратури України. На відміну від КМДА їх охороняє не Національна гвардія, а Управління поліції охорони Києва. Рік охорони обійшовся Юрію Луценку і Ко в 13 млн гривень.

Вже зовсім скоро ми всі побачимо, чи стане в нагоді чиновникам вся ця охорона, або ж Майдани в Україні під час виборів залишаться в минулому.

Раніше Знай.ua писав про вибори президента України 2019: гарні новини для Донбасу і погані - для заробітчан.

Також пізніше експерт пояснив, які нововведення чекають українців у цьому році.

І ми повідомляли про те, з ким хоче "домовитися" Путін.