Новий рік для Білорусі розпочався із активного наступу з боку колись "дружнього" Кремля.

Лукашенко
Лукашенко

Кремлівські пропагадисти розгорнули широку інформаційну кампанію щодо "неспроможності" Білорусі існувати на міжнародній арені та всередині самої країни без підтримки "великого брата".

Путін
Путін

Одне з таких відео нещодавно з'явилося на пропагандистському телеканалі за авторства Дмитра Кисельова.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"У зомбоящик тим часом починають готувати зомбі негативно реагувати на Білорусь. Кажуть, мовляв без Росії майбутнє Білорусі примарно і все в такому дусі", - пишуть користувачі.

Нагадаємо, білоруський президент Олександр Лукашенко заявив, що в 2019 році його країну будуть пробувати на зуб, що є відповіддю на справжню психологічну атаку щодо білоруської державності з боку російських медіа.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Якщо уважно ознайомитися з контентом того, що сьогодні вкидається в російський інформаційний простір щодо Білорусі, то можна виявити дивне протиріччя. Чиновники одноголосно стверджують, що мови ні про яке приєднання бути не може, а розмови ведуться лише про рівноправну інтеграцію. Однак в інтернеті та медіа можна почути зовсім інше.

Російська пропаганда
Російська пропаганда

Там йдеться про те, що питання про створення Білоруського федерального округу вже затверджено, що Лукашенко будуть надані гарантії, після яких він позбудеться президентського крісла, на яке посадять путінську маріонетку.

Як повідомляв раніше Знай.ua, скандальний представник російського МЗС Марія Захарова заявила, що стратегічний курс Росії на зміцнення відносин з Білоруссю не ставиться під сумнів.

Марія Захарова
Марія Захарова

Про це вона заявила в ефірі одного з телеканалів.

Захарова відзначила, що Мінськ й надалі залишатиметься надійним союзником Росії, попри нещодавні неоднозначні заяви президента Лукашенка.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

"Білорусь - наш надійний союзник, партнер. Курс на розширення стратегічної взаємодії з Мінськом не підлягає сумніву, це закріплено, зокрема в концепції зовнішньої політики нашої країни", - заявила представник російського МЗС.

Також Знай.ua писав про те, що Президент РФ Володимир Путін кілька років поспіль робить ставку не тільки на провокації в Україні з метою особистої вигоди.