Колишній адвокат Трампа Майкл Коен дав свідчення спецпрокурори Мюллеру в тому, що американський президент особисто дав вказівку йому збрехати на слуханнях в Конгресі про будівництво Trump Tower в Москві.

Про це повідомило видання Buzzfeed з посиланням на власні джерела.

Експерти вже встигли заявити, що у разі повного підтвердження слів адвоката нинішньому президенту США загрожує імпічмент.

Що стало відомо з матеріалу видання

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

За версією видання, Трамп доручив Коену сказати, що переговори про будівництво Trump Tower в Москві завершилися безрезультатно в січні 2016 року, хоча фактично вони тривали ще кілька місяців. Мільярдер вів в цей час свою виборчу кампанію, під час якої неодноразово заявляв, що у нього немає бізнес-інтересів в Росії і він ніяк з нею не пов'язаний.

Також в цей час, судячи зі свідчень Коена, Трамп схвалив його план поїздки в Росію для організації зустрічі з Володимиром Путіним. Нібито при розмові тет-а-тет американський президент сказав адвокату: «Зроби так, щоб все вийшло». На думку спецпрокурора, Трамп змусив Коена збрехати, щоб «мінімізувати зв'язку між московським проектом і людиною №1» - щоб не дати грунт для розслідування про втручання Росії у вибори.

Видання дійшло висновку, що ці факти можуть говорити про спробу Трампа перешкодити правосуддю, змусивши підлеглого брехати під присягою. Це тяжкий злочин, яке можна розцінити як привід для оголошення президенту імпічменту.

Варто відзначити, що публікація видання викликала бурхливу реакцію в ЗМІ та соціальних мережах. Її охрестили навіть новим "Smoking Gun" (так прозвали розмови президента Річарда Ніксона, які привели до його відставки). Однак знайшлися і ті, хто розкритикував статтю за бездоказовість тверджень.

Що не так в розслідуванні BuzzFeed

BuzzFeed в своїй статті не наводить будь-яких доказів, вказуючи в якості джерела тільки "контакти в правоохоронних органах, знайомі з показаннями Коена спеціальному прокурору". Канцелярія спецпрокурора і сам Коен від коментарів відмовилися. Все це дало привід для численних глузувань.

Нагадаємо, Трамп ввів нові обмеження.

Як повідомляв "Знай.ua" легендарний американський музикант йде в президенти.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп посадив під "домашній арешт" сам себе.

Дональд Трамп, Диктатори