В Угорщині профспілки погрожують першим загальним страйком після падіння комунізму в країні.

Про це повідомляє Bloomberg.

Мета страйку - змусити прем'єр-міністра Віктора Орбана скасувати закон про понаднормову роботу.

На 19 січня плануються мітинги в Будапешті і десятці інших міст. "Ми хочемо, щоб прем'єр-міністр почув і задовольнив наші вимоги", - заявив Ласло Кордас, голова Угорської асоціації профспілок.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Реформа трудового законодавства Угорщини, зокрема, передбачає збільшення максимальної кількості понаднормових годин роботи в рік з 250 до 400. Вона дозволяє компаніям просити працівників працювати шість днів на тиждень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через підкоп під огорожею на кордоні з Мексикою на територію США пройшли 376 мігрантів.

Зараз вже відомо, що відразу ж після подолання тунелю мігранти здалися місцевій владі і попросили надати їм притулок.

За попередніми даними серед усіх мігрантів понад 150 були дітьми без супроводу батьків або родичів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Закон про протидію буллингу № 2657-VIII опублікована в парламентському виданні "Голос України" і завтра вступає в силу.

За буллінг передбачений штраф - 850-1700 грн. або громадські роботи на 20-40 годин. Якщо це сталося повторно протягом року або ж порушувала група осіб, то штраф становитиме 1700-3400 грн. або громадські роботи на строк 40-60 годин.
"Знай.uа" писав, що Україна може забезпечити собі незалежне енергетичне майбутні, але чиновникам вигідніше ховатися за війною і далі грабувати країну.

Про це розповів народний депутат України від партії "Наш край" Сергій Шахов.

"Саме вони створили війну і сьогодні за щитом війни ховаються. За щитом війни грабують мільярди людей. У бабусі, яка отримує півтори тисячі гривень. Про які мільярди вона може чути, коли підходить до холодильника, а він порожній. Коли шахтарі сьогодні отримують ось такий тормозок, два огірка і шматок ковбаски. І несуть його додому, ділять на трьох дітей, тому що немає заробітної плати", — розповів нардеп.