Американський літак почав патрулювання навколо Криму. Його направили до Чорного моря військово-повітряні сили США.

Про таке повідомляє
Моніторинг військових повітряних рухів США на своїй сторінці у Twitter.

Літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135V буде патрулювати узбережжя неподалік окупованого Росією Кримського півострова та його Чорноморського узбережжя поблизу Новоросійська.

Літак з позивним REMIT41 розпочав патрулювання близько 9-ї години ранку за київським часом. Базується Boeing RC-135V на авіабазі Суда Бей на острові Крит у Греції.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Boeing RC-135 — великий розвідувальний літак, який використовують для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації, яку отримують за допомогою спеціального радіотехнічного обладнання встановленого на його борту.

За основу літака взято Boeing C-135 Stratolifter, з використанням обладнання General Dynamics, Lockheed, LTV, E-Systems, та L-3 Communications.

Відомо також, що в Чорному морі перебуває американський ракетний есмінець USS Donald Cook (DDG 75) Військово-морського флоту США. Він прибув туди 19 січня. Його присутність має у намірах продемонструвати взаємодію ВМС у досягненні загальних цілей безпеки в цьому регіоні.

Нагадаємо, що Україні можуть допомогти зі збільшенням оборонного потенціалу Сполучені Штати Америка та НАТО. Держава очікує на допомогу у розвитку конкретних проектів в сфері енергетики та енергетичної безпеки.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", Україна запропонувала Росії провести 5 січня обмін полоненими в форматі 22 на 22 і 79 на 19.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що Росія перейшла червону лінію і до проведення президентських виборів в Україні, вестиме свою "партизанську війну".