В Білому домі заборонили членам обох палат Конгресу США використовувати урядову авіацію для здійснення зарубіжних робочих поїздок та витрачати бюджетні кошти для покриття видатків на такі подорожі.

Документ Адміністративно-бюджетного управління Білого дому було оприлюднено в п'ятницю, 18 січня керівникам всіх американських відомств, передає Ей-бі-сі.

"Під час призупинення роботи уряду ні при яких умовах не може бути використана авіація, що належить або орендована урядом, для підтримки (поїздок) делегацій законодавців без відповідного дозволу керівника апарату співробітників Білого дому. Крім того, ніякі бюджетні кошти, виділені на роботу виконавчої гілки влади США, не можуть бути використані для покриття витрат на поїздки делегацій законодавців". говориться в документі

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, що в п'ятницю, 18 січня, стало відомо про те, що президент США Дональд Трамп у зв'язку з "шатдауном" скасував запланований візит делегації на Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі. Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, передають ЗМІ.

"Через те, що 800 тисяч американських робітників не отримують зарплату, президент США Дональд Трамп скасував візит своєї делегації на Всесвітній економічний форум у Давосі, щоб його команда могла надавати необхідну допомогу", - зазначила прес-секретар глави Білого Дому.

Раніше портал писав, що президент США Дональд Трамп заявив, що призупинення роботи уряду країни є гуманітарною кризою.

"Представники демократичної партії США можуть вирішити проблему шатдауна за 15 хвилин", - написав Трамп в Twitter.

Він також закликав демократів звернутися до своїх сенаторів і конгресменів для відновлення роботи уряду.

Як повідомляв раніше Знай.uа, часткова зупинка роботи американського уряду стала найдовшою в історії США і побила попередній рекорд, встановлений у 1995-96 роках під час президентства Білла Клінтона.

Також Знай.uа писав про те, що президент Дональд Трамп знову підняв проблему з мігрантами і звернувся до уряду США з пропозицією.