Німеччина та й Європа в цілому не погодиться на перегляд світового порядку, чого так домагається Росія.

Про це заявила міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен.

Зокрема, вона розповіла, що Кремль всіма наявними способами та методами намагається всадати світових лідерів за одним столом заради перегляду та створення нового світового порядку та розподілу сфер вплив.

"Кремль часом говорить про необхідність встановити новий порядок і правила. Ні, у нас вже є порядок, і він хороший", - заявила вона, зазначивши, що в інтересах світової спільноти грати за правилами.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Більше того вона відзначила, що Кремль не звертає увагу на слабку позицію Західної коаліції, тому необхідно говорити з Росією з позиції сили.

"Росія не поважає слабкість. Не треба впадати в оману і намагатися бути милими. Ми повинні нарощувати власну силу, показувати стійкість в питаннях цінностей, в іншому випадку Росія ніколи-ніколи не буде вас поважати", - сказала глава Бундесверу, констатувавши, що Росія є сусідом і від неї нікуди не піти.

Німецький міністр також закликала вибудовувати власну силу і нагадала, що одним з найглибших принижень для Кремля стало визначення РФ як "регіональної сили".

Разом з тим варто відзначити, що російський політолог, публіцист і журналіст Гліб Павловський розповів, що на Росію чекає нова перебудова, перед тим, як інший персонаж змінить Володимира Путіна на головній політичній посаді. Крах системи означатиме крах так званого "руського міра".

На думку експерта, перед битвою за Кремль буде ще одна баталія за фігуру Олексія Навального, однак він не є представником Кремля.

Павловський вважає, що Навальний не є кремлівською фігурою, але у той же час він підкреслює, що опозиціонер – ідеальна фігура для системи, ідеальне альтер его "і у нього попереду – свої 15 хвилин слави".

"При Навальному лихоліття, безумовно, закінчиться, і треба буде щось робити, але система розглядає його, думаю, як найкращого кандидата. І тому перед битвою за Кремль буде ще окрема битва за Навального: в Росії люди з низів дуже рідко приходять до влади, і Ленін, до речі, не був представником народу, він до нього з самого початку звертався зверху, тобто з броньовика", – пояснив експерт.

Нагадаємо, у Меркель розповіли, чому підтримують будівництво "Північного потоку-2".

Як повідомляв "Знай.ua", Меркель попросила вибачення за злочини нацистів.

Також "Знай.ua" писав, що Кравчук розповів, як можна закінчити війну на Донбасу.

Партія Меркель вибрала їй наступницю, або Who is Mrs. АКК? - DW Новини