Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що не вважає політичним проектом "Північний потік-2".

Про це він розповів під час спільної прес-конференції з Павлом Клімкіним.

Зокрема, міністр відзначив, що у Німеччині розглядають Північний потік-2 виключно, як бізнес-проект, адже у його будівництві беруть учать дуже багато компаній.

"Що стосується нашої активності щодо "Північного потоку". Ми не вважаємо його політичним проектом, а проектом, в якому задіяні багато європейських підприємства, не тільки з Німеччини", - заявив Маас.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Більше того він прямо заявив, що транзит газу через Україну повинен зберегтись, проте про конкретні обсяги такого переміщення він нічого не сказав.

"Транзит по Україні повинен бути забезпечений", - підкреслив він.

Міністр також зазначив, що німецька сторона готова надати допомогу Україні шляхом створення газового консорціуму.

"У нас зараз є шість фірм, які оголосили про готовність брати участь в цьому консорціумі", - додав він.

Разом з тим варто відзначити, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія ні при яких умовах не повинна отримати можливість маніпулювати механізмом моніторингу ситуації в Керченській протоці.

"Росія за визначенням не повинна отримати можливість маніпулювати моніторингом, по якому ми досягнемо згоди", - зазначив Павло Клімкін.

Також глава українського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що РФ вже намагалася запустити в Крим міжнародні гуманітарні організації або місії з прав людини".

"Тобто, наприклад, спроби Росії затягнути спеціалістів Німеччини та Франції в Керченський порт і таким чином політично легалізувати окупацію Криму за визначенням неможливі", - Павло Клімкін.

Крім того мінстр додав, що моніторинг ситуації у Криму повинен базуватись на чіткій політичній правомірності.

"Звичайно, такий моніторинг повинен базуватися на чіткій політичній позиції про неправомірність узурпації Росією суверенних прав України. Це наша фундаментальна позиція", - резюмував Павло Клімкін.

Крім того, за словами глави МЗС, Київ готовий до результативних переговорів у нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція, РФ).

Нагадаємо, Brexit залишить Україну сам на сам з агресором.

Як повідомляв "Знай.ua", чому Британія провалила Brexit і що буде далі.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський, Тимошенко і Ляшко розповіли, як після виборів повернуть Донбас.

Північний потік - 2 є ексклюзивним інтересом Німеччини — Коболєв