Після виходу Великобританії з Європейського Союзу Україна втратить сильного партнера, який завжди підтримував санкції щодо Російської Федерації. Про це розповів політолог Антон Кучухидзе в коментарі сайту "Сьогодні".

Як він вважає, Великобританія завжди була системною в цьому питанні: "Україна втрачає сильного члена ЄС, який міг би ініціювати посилення санкцій проти РФ, посилювати санкції. У Британії завжди була чітка позиція з цього питання. Ми можемо втратити партнера. У той же час посиляться позиції країн, які виступали проти цього".

Те ж стосується й інших питань. Як вважає політолог, без Великобританії всі рішення в ЄС будуть прийматися Німеччиною і Францією. За його словами, Британія має право ветувати будь-яке рішення зовнішньої політики з питань безпеки, поки знаходиться в складі ЄС. Вона має право блокувати будь-які рішення, оскільки має голос. Від Brexit виграють Німеччина і Франція, оскільки вони стануть управляти одноосібно, що дозволить їм нав'язувати своє бачення іншим країнам.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

При цьому, як зазначає Кучухидзе, вихід з ЄС негативно позначиться і на самій країні: "Звичайно ж, вихід Британії з ЄС негативно позначиться на економіці самої Британії. За оптимістичними прогнозами прогнозується падіння економіки – 5% ВВП протягом трьох-п'яти років. До цього ще буде додаватися проблема того, що більше 50 % експорту Британії – це країни ЄС. Після виходу і введення мит рівень експорту може скоротитися. Падіння економіки позначиться на кожному британці".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав неприйнятною пропозицію США з приводу місії ООН на Донбасі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомий український журналіст вважає, що важливою персоною в політичній гонці є Арсен Аваков, оскільки він безпосередньо впливає на забезпечення законності виборчого процесу і може вплинути на його результат.

Також "Знай.uа" писав, що лише за один день, 15 січня, свої кандидатури на пост президента України висунули одразу три людини.