Українським журналістам вдалося здійснити аерозйомку маєтку президента Петра Порошенка в Козині під Києвом, незважаючи на недавню заборону прольотів там дронів.

Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Про це йдеться в сюжеті програми "Гроші".

Журналісти вважають, що забороною на політ дронів влада і топ-корупціонери хочуть заховати свої особняки від настирливої ​​уваги преси та очей українців. Однак днями медійникам вдалося обійти заборону. Вони відвідали віп-селище Козин, легендарну Кончу Заспу і елітну Пущу-Водицю.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Журналісти вирішили вийти з такого становища хитрістю - вони використали повітряні кулі, і саме з їх допомогою підняли камеру над будинком президента в Козині, що жодним чином не забороняється, не обмежується законом і не піддається впливу "глушилок". Після короткої суперечки з охоронцями гаранта вдалося запустити кульки в небо. Проте вони, на відміну від дрона, залежні від вітру, тому відзняти всю територію не вдалося, а лише її окремі частини.

Варто нагадати, що дрони заборонили запускати навіть в парку Феофанія, поруч з яким побудував палац аграрний олігарх і екс-радник Порошенко Юрій Косюк. "Червоні зони" забезпечили спеціальним обладнанням, яке здатне перехопити управління над квадрокоптером, тому зараз практично неможливо підняти дрон над будинком президента.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

При цьому подібні "глушилки", за словами голови Всеукраїнської федерації власників безпілотників Тараса Трояка, не є законними. В Державіаслужбі коментувати це питання відмовилися, підкреслюють журналісти.

Жорсткі правила щодо дронів ввели ще влітку, а на різдвяні свята Державіаслужба оприлюднила карту заборонених для польотів зон. У перелік входить і будинок Петра Порошенка.

Нагадаємо, Петром Порошенком був підписаний закон про розмінування Донбасу, прийнятий Верховною Радою, визначивши мета та принципи, правову основу та основні складові видів протимінної діяльності в Україні.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Як повідомляв раніше Знай.ua, Петро Порошенко в ході офіційного візиту в Ізраїль зустрівся з заступником предстоятеля Єрусалимського патріархату, генеральним секретарем, архієпископом Аристархом.

Також Знай.ua писав про те, що Президент України Петро Порошенко розпочав по Україні так званий Томос-тур "за завданням Господа" (варіант перекладу - "від імені Господа").