Генпрокуратура склала нову підозру депутату Держдуми Росії Володимиру Жириновському – в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Володимир Жириновський
Володимир Жириновський

Досудове розслідування встановлено, що Жириновський, перебуваючи на території Росії, 20 лютого 2014 року в прямому ефірі одного з телеканалів і 23 лютого 2014 року під час мітингу публічно закликав приєднати територію АР Крим та південно-східних областей України до РФ.

В подальшому, 28 лютого 2014 року, перебуваючи на території України – у містах Сімферополь та Севастополь, – Жириновський підбурював жителів і чиновників вчинити дії для незаконного зміни меж території та державного кордону України.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Жириновський
Жириновський

Крім того, встановлено, що Жириновський звертався до посла Польщі з закликом провести на заході України "референдуми", як той, який сепаратисти провели в Криму, про передачу окремих областей України до складу Польщі.

Також Жириновський голосував за прийняття законів РФ про включення Криму та Севастополя до Росії.

Жириновський
Жириновський

"Інкримінований Жириновському злочин передбачає можливість його заочного засудження в Україні на строк від 7 до 12 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що рупор Кремля Володимир Жириновський пророкує Україні "балканський сценарій".

Російський політик заявив, що "країна розпадеться на декілька окремих держав, і буде йти подальша фашизація". Таку заяву одіозного чиновника прозвучала в ефірі одного з пропагандистських російських телеканалів.

"Найнеприємніше - це наш сусід. Подальша фашизація буде йти. Подальша спроба розчленування країни. Це вони самі собі готують. Там три частини: Галичина, Київщина і Новоросія. І всі три домовитися не зможуть, і там буде йти балканізація - розділ на Хорватію, Сербію, Словенію і так далі ", - заявив лідер ЛДПР.

Нагадаємо, що скандальний депутат Державної Думи РФ Володимир Жириновський в черговий раз процитував відомий кремлівський меседж.

Як повідомляв Знай.uа, Жириновський розповів про перший сексуальний досвід у сараї з хлопчиком.

Знай.uа писав, у Москві замахнулися на частину України.