Туманний Альбіон здригнувся від неприємних новин. Так, у разі якщо Британія різко і болісно вийде з Евросоюза, то уряд може ввести воєнний стан для запобігання масових заворушень в країні.

Про це стало відомо завдяки повідомленню газети The Sunday Times, яка посилається на власні джерела в британському уряді.

Brexit
Brexit

У динний момент уряд Сполученого Королівства обговорює доцільність застосування в такому разі Акта про надзвичайні ситуації від 2004 року, який дозволяє вводити комендантську годину, здійснювати конфіскацію майна, обмежувати свободу пересувань і задіяти збройні сили для придушення заворушень.

Brexit (вихід Великобританії з ЄС)
Brexit (вихід Великобританії з ЄС)

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У подібних випадках уряд може отримати право вносити поправки до будь-якого законодавства за винятком Акта про права людини. За інформацією співрозмовника видання, планувальники в якості моделі порушення порядку розглядають ситуацію, що виникла через збої, викликаних виверженням вулкана в Ісландії в 2010 році.

Варто нагадати, що дату виходу Британії зі складу ЄС може бути перенесено на кілька тижнів для того, щоб дати уряду для схвалення законодавства. Цю інформацію повідомила лідер нижньої палати парламенту Британії Андреа Ледсом. Відомо, що у вівторок британський парламент повинен проголосувати за серію поправок, так як залишається надто мало часу до виходу країни зі складу ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що не вважає політичним проектом "Північний потік-2". Про це він розповів під час спільної прес-конференції з Павлом Клімкіним. Зокрема, міністр зазначив, що в Німеччині розглядають Північний потік-2 виключно як бізнес-проект, адже в його будівництві беруть участь дуже багато компаній.

Нагадаємо, у Кремлі потирають долоні: Brexit залишить Україну сам на сам з агресором.

Як повідомляв Знай.uа виходу немає: чому Британія провалила Brexit і що буде далі.

Знай.uа писав, парламент великої Британії провалив вотум недовіри: Тереза Мей потирає руки.