Глава російського МЗС Сергій Лавров відзначився черговою скандальною заявою, яка цього разу стосується агресії проти українців у Керченській протоці.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Про це пише ТАСС.

У повідомленні йдеться, що глава МЗС РФ Сергій Лавров висловив думку, що Євросоюз повинен ввести санкції щодо України, а не Росії в зв'язку з інцидентом в Керченській протоці.

Про це він заявив в контексті коментаря закликів свого колеги з Данії Андерса Самуельсена до нових санкцій проти Москви.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Там насправді було грубе порушення правил і норм судноплавства по Керченській протоці українськими військовими судами. У зв'язку з цим, якщо мається на увазі покарання їх, то я вважаю, що вони це заслужили", - сказав Лавров.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Варто нагадати, що Самуельсен закликав країни-члени Євросоюзу ввести санкції проти Москви через інцидент в Керченській протоці і відмову звільнити незаконно полонених українських моряків.

полонені українські моряки
полонені українські моряки

"Якщо Росія не хоче звільняти моряків, я візьму на себе ініціативу щодо введення нових санкцій Європейського союзу", - підкреслив Самуельсен.

Нагадаємо, український моряк Володимир Терещенко написав листа сестрі, в якому розповів про нелюдські умови утримання незаконно затриманих.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Адвокат полоненого Анастасія Георгіївська розповіла про це виданню Новий час.

Як повідомляв раніше Знай.ua, адвокатів поранених українських моряків і представника СБУ поінформували, що найближчим часом їх переведуть до СІЗО.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Про це повідомляють ЗМІ.

Відзначається, що російська влада прийняла рішення про переведення зі спеціальної лікарні до медчастини СІЗО "Лефортово".

У свою чергу адвокати розповіли, що українські моряки ще не готові до переведення у СІЗО.

Також Знай.ua писав про те, що у найближчі кілька місяців США введуть нові санкції проти Росії, а також можуть надати Україні військову допомогу через агресію Кремля проти українських кораблів поблизу Керченської протоки.