Відомий політв'язень Павло Гриб, який неправомірно утримується у в'язниці Російської Федерації, потребує термінової операції на серці і перебуває на межі життя і смерті, про що повідомила уповноважений ВР з прав людини Людмила Денисова.

Денисова опублікувала на своїй сторінці в Facebook повідомлення зі словами: "20-річний політв'язень вимагає негайної операції на серці, стан його здоров'я - надкритичний. За результатами обстежень лікарі діагностували у нього цілий ряд серйозних хвороб". Також вона додала, що хлопця не забезпечують повноцінним медикаментозним лікуванням.

У зв'язку з настільки складною ситуацією Денисова звернулася до ряду високопоставлених чиновників різних організацій з проханням про сприяння у вирішенні цієї проблеми.

Варто відзначити, що про погіршення стану здоров'я Павла Гриба відомо давно, проте російський суд не бере це до уваги і не так давно відмовився відпустити політв'язня під домашній арешт. Захист хлопця наполягав на пом'якшення запобіжного заходу, оскільки в стінах СІЗО немає можливості надання необхідної медичної допомоги, проте достукатися до розуму судді не вийшло.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як розповіла адвокат Марина Дубровіна, в медичному висновку лікаря, який спостерігав Гриба з юного віку, сказано, що "в умовах перебування Гриба в СІЗО стан здоров'я загрожує появою внутрішньої кровотечі".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що кандидат у президенти України Володимир Зеленський опублікував нове відео, яке користувачі мережі швидко оцінили по достоїнству. Зйомки велися в стінах колонії і перебуваючи за ґратами комік запропонував політикам хоча б раз побувати в подібних установах, а краще навіть переночувати. Зеленський переконаний, що це пішло б на користь кожному чиновнику, оскільки бажання красти явно б знизилося.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Анатолій Гриценко заявив, що слова Юрія Луценка про зраду – брехня. Мова йде про пропозицію очолити Генштаб ЗСУ або Міністерство оборони, яке нібито надходило Гриценко в 2014 році.

Також "Знай.uа" писав, що політологи вважають, що дискредитаціонна кампанія, яку розгорнула команда Порошенка щодо Зеленського, лише допомогла останньому отримати визнання більшої кількості українців.