Справа народного депутата Надії Савченко і екс-керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана буде розглядатись у Слов'янському міськрайонному суді Донецької області. Про це йдеться у повідомленні адвокат Олександр Савченко Тананакин на своїй сторінці Facebook. Рішення прийнято суддівською колегією під чолі з Сергієм Проніним, а також участю суддів Геннадія Неминущего і Гусинського Михайла 29 січня.

"Справа Савченко - Рубана їде в Слов'янськ. Хороший місто і на баржі можна підпливти", - прокоментував Олександр Тананакин.

Коли саме стартує судовий процес, поки невідомо. За інформацією прес-секретаря Служби безпеки України Олени Гитлянской, прокуратура передала справу за місцем вчинення злочину.

Савченко і Рубану інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу і захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичної організації і незаконне поводження з зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Надія Савченко, яка нині перебуває в СІЗО, звинувачення відкидає, стверджуючи, що своїми заявами про організації терактів, троллила діючу владу, до законодавчої гілки якої, власне, належить і вона сама.

Нагадаємо, депутата Верховної ради Надію Савченко, яка перебуває в СІЗО за підозрою в підготовці терактів у центрі Києва, висунули в президенти України на з'їзді партії "Суспільно-політична платформа Надії Савченко".