Виконувачу обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляну Супрун суд вирішив відсторонити від посади.

Про це стало відомо з повідомлення блогероміністра Супрун в соціальній мережі Facebook.

Відомо, що у своєму повідомленні Супрун подякувала тим, хто виступив проти рішення про її відсторонення.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Ніщо так не об'єднує українське суспільство як захист змін у медичній сфері. Спасибі всім громадянам, громадським організаціям, медикам, асоціаціям і народним депутатам, які вчора висловили нашій команді підтримку і обурення суддівським свавіллям", - зазначила чиновниця.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто нагадати, що в окружному адміністративному суді міста Києва назвали кілька причин, за якими Уляна Супрун більше не може виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Ця інформація була оприлюднена на сайті суду. Друга причина полягає в тому, що Супрун, згідно з даними позивача, досі перебуває в іноземному громадянстві, хоча в 2015 році отримала громадянство України.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Нагадаємо, що лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що суд відсторонив від посади Уляну Супрун. Нардеп стверджує, що за позовом його однопартійця Ігоря Мосійчука, суд постановив задовольнити позов частково.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після того, як Уляну Супрун відсторонили від посади рішенням суду, президент України Петро Порошенко зробив спеціальну заяву з цього приводу. Про це у вівторок, 5 лютого, повідомляє видання "Бізнес.медіа", посилаючись на посаду українського президента, який він опублікував на своїй сторінці в Twitter.

Порошенко написав: "Я хотів би висловити свою позицію як президента щодо сьогоднішнього судового рішення. Хочу підкреслити, що я як президент коментувати рішення суду за законом не маю права".

Нагадаємо, Вакарчук несподіваним чином відреагував на усунення Супрун.

Як повідомляв Знай.uа Супрун заборонили керувати міністерством: Ляшко похвалився документом.

Знай.uа писав, Супрун зіпсує життя хитрим батькам.