Екс-президент України Віктор Ющенко досить жорстко відгукнувся про росіян. Так, третій президент української держави звинуватив російський народ у любові до рабства.

Про це Віктор Ющенко заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

Віктор Ющенко
Віктор Ющенко

"Росіяни по натурі як народ не люблять свободу, вони люблять рабство, вони хочуть царя, вони не прагнуть демократії", заявив екс-президент.

Також він заявив: "Здається, Олексій Толстой говорив, що є дві Русі: одна Київська – все, що характерно для Європи, в ній є. Це Русь, яка створила світову культуру. А є Русь Тайги – ось ми говоримо про цю Русь".

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Віктор Ющенко
Віктор Ющенко

Варто нагадати, що раніше президент Російської Федерації Володимир Путін був дуже тактовним і ніколи не дозволяв собі "зайвого". Про це заявив колишній президент України Віктор Ющенко в одному з нещодавніх інтерв'ю для українських ЗМІ.

"Я не можу щось погане сказати про наші стосунки. Це правда... Ті контакти, а їх було дуже багато, і на рівні прем'єрства, і на рівні президентства, вони мені багато чого принесли цікавого", – заявив Віктор Ющенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після вручення Вселенським патріархом Варфоломієм Томосу митрополиту Київському і всієї України Єпіфанія, у дворі Вселенського патріархату чатували десятки російських журналістів. Останні два дні вони всіляко намагалися розпитати українських політиків про Томос, можливе загострення в Україні, про конфлікти та розкол православ'я. Віктор Ющенко, після вручення довгоочікуваного Томосу, по-батьківськи намагався напоумити і просвітити російських кореспондентів.

Нагадаємо, на врученні Томосу біля Порошенка втратив свідомість священик: відео.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко зустрівся з Ердоганом: Томос змусив вирішувати, що робити далі.

Знай.uа писав, Зеленський зізнався, що Янукович хотів його напоїти і купити.