Мати українського військовополоненого моряка Андрія Оприски принципово відмовилася писати йому листи російською.

Про це повідомив журналіст Роман Цимбалюк на своїй сторінці в Facebook

Варто відзначити, що мати писала до сина українською мовою, попри те, що все життя пропрацювала вчителем російської мови та літератури.

Так, за словами моряка одинока мати моряка живе у селі на Львівщині. Відзначається, що місцева влада та жителі всіляко намагаються допомогти жінці: їй купили телевізор, супутникову антену, сучасний телефон, встановили індивідуальне опалення і пластикові вікна в сільській хаті.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Парадокс в тому, що мама Андрія Оприск - Ольга Василівна - колишня вчителька російської мови і літератури. Листи синові російською мовою писати категорично відмовилася", - пише Цимбалюк.

Андрій Андрієвич Оприско - наш моряк. Зараз у російському полоні. Родом з Львівщини. Цікаву історію розповіли мені...

Geplaatst door Roman Tsymbaliuk op Woensdag 6 februari 2019

Разом з тим варто відзначити, що Олександр Турчинов озвучив найбільші загрози з боку Російської Федерації проти України в 2019 році.

Зокрема, Турчинов розповів, що у нинішньому році Кремль може повернутись до сценарію повномасштабної війни проти України на Донбасу. Більше того за його словами Путін може піти у наступ і з території анексованого Криму.

"Перша загроза - військова агресія. Це не тільки виснаження нашої країни внаслідок постійних військових провокацій на Сході, продовження військової окупації частини Донбасу і Криму. Це і масштабне розгортання військової інфраструктури вздовж нашого кордону з Росією, орієнтація на ведення бойових дій на стратегічному українському напрямку для декількох російських армій південного і західного військового округу", - зазначив Турчинов.

Також секретар РНБО розповів, що Росія може піти на агресію в інформаційному просторі, спробувавши таким чином вплинути на результати виборів.

"Третя загроза - кіберагрессія, за результатами втрат для країни порівнюється з військової. Зараз на кібернетичному фронті триває серйозне протистояння, але ми зробили багато для значного посилення кіберзахисту нашої країни", - підкреслив він.

Турчинов також вважає актуальними енергетичну загрозу і ведення економічної війни з Україною - в тому числі шляхом блокування роботи портів в Азовському морі.

Нагадаємо, український флот відбив атаку "диверсантів" в Азовському морі.

Як повідомляв "Знай.ua", прикордонники завернули відомого російського блогера.

Також "Знай.ua" писав, що Путін змінив тактику щодо України.

Жартують та усміхаються: українські моряки зраділи підтримці небайдужих у райсуді Москви