В порту столиці Кабо-Верде Прае, затримали 11 російських моряків. Поліція вилучила з судна, на якому вони знаходилися, 9.5 тонн кокаїну, передає агенство Reuters.

Судно прямувало в Марокко з Південної Америки і зупинилося в порту після смерті члена екіпажу.

Після прибуття в порт на судні відразу провели обшук, оскільки поліцейські отримали оперативну інформацію про можливу причетність екіпажу до контрабанди наркотиків.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Кабо-Верде — острівна держава, розташована біля західного узбережжя Африки. Вона є своєрідною буферною зоною для банд, що перевозять кокаїн, між латинською Америкою і Європою.

Нагадаємо, екіпаж "Норду" може спокійно повернутися додому, але це не точно.

Екіпаж керченської судна "Норд" може повернутися на аннексированный півострів в будь-який час, але для цього їм необхідно скористатися українськими документами. Про це розповів представник прокуратури АРК Єгор Ребров в ефірі "Радіо Крим.Реалії".

"Як громадяни України вони можуть спокійно повернутися додому за своїми паспортами – чому вони цього не роблять, питання більше до них", - пояснив він.

Як повідомляв Знай.uа, українські моряки потрапили в лапи ФСБ: шиють справу.

Сьогодні, 16 травня, російські спецслужби наклали арешт на українське риболовецьке судно ЯМК-0041, затриманий напередодні в Чорному морі.

ФСБ виправдовує відкрито кримінальну виробництво тим, що нібито порушено "заборона на вилов камбали на шельфі".

Також Знай.ua писав, півтора десятка українців заарештували за кордоном. Їх тримають прямо в порту і поки невідомо, коли дозволять повернутися

Швейцарський танкер San Padre Pio з українським екіпажем з 16 моряків заарештували в Нігерії. Причиною називають незаконну торгівлю паливом.

"Військово-морський флот Нігерії в заяві від 9 березня повідомив про арешт танкера San Padre Pio з 16 українськими моряками і близько 5 тисячами тонн вантажу на борту за несанкціонований вхід до води Нігерії і незаконну торгівлю паливом", - повідомляє FleetMon, який спеціалізується на відстеженні кораблів в режимі реального часу.