Глава Міноборони Британії Гевін Вільямсон прокоментував можливі наслідки для Британії після виходу з Євросоюзу.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр оборони вважає, що після виходу з ЄС країна має значно посилити свою позицію насамперед у військовому відношенні.

"Brexit підводить нас до визначного моменту в нашій історії. Моменту, коли ми маємо зміцнити нашу глобальну присутність, посилити нашу смертоносність, наростити нашу масу" - вважає Вільямсон.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Він підкреслює, що межі між миром і війною "розмиті" і відзначає, що Британія та її союзники повинні бути готові "використовувати жорсткі сили для підтримки наших інтересів".

Тереза Мей
Тереза Мей

Вільямсон анонсував, що незабаром оголосить про першу місію нового авіаносця HMS Queen Elizabeth, яка включатиме Середземне море, Близький Схід та тихоокеанський регіон.

Також він повторив заклики президента США щодо збільшення витрат на оборону, пояснюючи це необхідністю боротися з російськими провокаціями.

путін
путін

За словами Міністра оборони Британії, Москва повинна буде "заплатити за свої провокації", в числі яких втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році, отруєння екс-полковника ГРУ Сергєя Скрипаля та його доньки Юлії нервовим агентом "Новічок", а також анексію Криму.

"За такі дії Росія повинна поплатитися", — наголосив Вільямсон.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що має намір відправитися до Брюсселя, для нової угоди по Brexit.

Тереза Мей
Тереза Мей

Про це повідомляє The Daily Telegraph.

Зокрема, вона розповіла, що має намір боротись за права піданних королеви Єлизавети.

Як повідомляв раніше Знай.ua, королівську сім'ю можуть евакуювати з Лондона, якщо Британія вийде зі складу Європейського Союзу.

королева Єлизавета ІІ
королева Єлизавета ІІ

Brexit може стати причиною заворушень у центрі столиці, і на випадок такого розвитку подій, передбачена евакуація королеви Єлизавети II і всіх членів королівської сім'ї. Про це стало відомо газеті The Sunday Times, яка змогла отримати секретну інформацію про урядовому плані.

Також Знай.ua писав про те, що якщо Британія різко і болісно вийде з Евросоюзу, то уряд може ввести воєнний стан для запобігання масових заворушень в країні.