У Міжнародному валютному фонді назвали головні вимоги для надання Україні нового траншу за кредитною програмою stand by.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, постійний представник фонду в Україні Йоста Люнгман назвав головні умови для отримання чергового траншу.

Ринкова ціна на газ.
Виконання бюджету 2019 року.
Приватизація держпідприємств.
Відкриття ринку землі.
Виконання Україною зобов'язань за зовнішніми боргами.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

При цьому він визнав, що нинішня українська влада все ж провела кілька вдалих змін, проте тут же додав, що попередняпрограма кредитування не виправдала надій.

"Хоча багато було досягнуто за попередні п'ять років, треба визнати, що попередня програма розширеного фінансування не виправдала всіх покладених на неї очікувань. Залишається багато зробити, щоб зміцнити українську економіку. Україна має амбітну програму на 2019 рік, коли політичний фокус буде наведено на вибори", - зазначив він.

Разом з тим варто відзначити, що впродовж останнього пленарного засідання Київради Віталій Кличко більше години докладав про успіхи своєї команди, однак оминув увагою купу існуючих проблем. Це і незаконно підвищені комунальні тарифи, які кияни сплачували впродовж останніх 1, 5 року, і багатомільйонні викриті фінансові порушення на рахунках комунальних підприємств та райадміністрацій.

Ноша, розміром у 101 млн доларів

Це питання привернуло увагу членів комісії під час розгляду звіту Департаменту фінансів КМДА про основні показники адміністративно-господарської діяльності у 2018 році.

"У вересні 2018 року був успішно завершений обмін всіх непогашених Облігацій участі у кредиті з дохідністю 8 % та погашенням у 2015 році на сукупну номінальну суму 101 мільйон 149 тисяч доларів на нові облігації з дохідністю 7,5% та з погашенням 15 грудня 2022 року. Завершення цієї боргової операції допоможе реалізувати цілі, передбачені у Механізмі розширеного фінансування МВФ для України, погодженому 11 березня 2015 року", – зазначає директор Департаменту фінансів виконавчого органу КМДА Володимир Репік.

Тож щороку з бюджету міста виділяються сотні мільйонів на погашення заборгованості. Тільки в минулому році на відшкодування витрат по обслуговуванню зобов’язань було витрачено понад мільярд гривень.

Нагадаємо, у гривні з'явився шанс на "нове життя".

Як повідомляв "Знай.ua", ціни в 2019 посадять українців на лікувальне голодування.

Також "Знай.ua" писав, що Нацбанк затягне на шиях українців кредитний зашморг.

Гордон: Те, що Україна бере кредити МВФ, - велика помилка