Одіозний проект Путіна "Північний потік-2", на який Кремль покладав великі надії, дуже скоро потерпить нищівне фіаско.

Північний потік-2
Північний потік-2

Про це пише російський блогер Ель Мюрид в Facebook.

У повідомленні йдеться, що ЄС незабаром внесе поправки в свою Газову директиву, які перетворять "Північний потік - 2" на збитковий проект. Це найбільший геополітичний програш Москви, вважає блогер.

Володимир Путін
Володимир Путін

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Стало відомо, що ЄС уже в найближчий час внесе правки в свою Газову директиву, і цим зобов'яже російський газопровід "Північний потік - 2" підкорятися жорстким правилам внутрішнього європейського ринку. Документ не зможе поставити хрест на проекті, проте позбавить Москву всіх існуючих наразі привілеїв.

Північний потік-2
Північний потік-2

Підтримка Німеччини росіянам не допомогла, констатує блогер,ю а Франція раптово виступила за поправки, завдавши по газопроводу нищівного удару.

"Купівля Путіним колишнього німецького канцлера Шредера, який лобіює інтереси Кремля, виявилася викиданням грошей на вітер. Майбутнє "Північного потоку - 2" дуже сумне. Проект буде працювати тільки на половину від задуманої потужності. Замість 2 труб Потоку в Європу можна буде завантажена тільки одну. Другу доведеться здавати іншим виробникам", - пояснює блогерт.

Він нагадав, що така ж проблема у Кремля трапилася раніше і з "Турецьким потоком".

"Це важкий удар по всій путінської стратегії обходу України. Тепер очевидно, що Москва не зможе обійтися без українського транзиту. Більш того, Україна залишиться основним транзитером газу в Європу, а "Північний потік - 2" буде допоміжним. Це дає Києву можливість диктувати Кремлю свої умови, і вони, по всій видимості, будуть жорсткими. Виходить, що дві війни - в Україні і Сирії, десятки мільярдів доларів, кинуті на будівництво труб - все це виявляється безглуздим. Кремль поліпшив ситуацію для Європи, диверсифікувавши за свій рахунок структуру поставок газу в Європу, але так і залишився повністю залежним від умов поставок. Бездарний і неосвічений верховний геополітик програв всім, всюди і в усьому. А заплатили і будуть платити за його провал російські громадяни, у яких вкрали всі ці шалені гроші на путінські авантюри ", - резюмував експерт.

Нагадаємо, Брюссель значно полегшив будівництво газопроводу Володимира Путіна "Північний потік-2".

Як повідомляв раніше Знай.ua, країни Європейського союзу дійшли згоди з приводу врегулювання скандального проекту газопроводу "Північний потік-2".

Також Знай.ua писав про те, що Болгарія допомагає Росії підривати безпеку України та Євросоюзу, погодившись побудувати газопровід в обхід нашої країни.