У Німеччині назріває серйозний державний конфлікт через будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Посол США в Німеччині Річард Гренель, призначений на цей пост в травні 2018 року, поставив перед собою дві мети. Одна з них стосується "вигнання" європейських концернів з Ірану, друга ж – припинення будівництва газопроводу "Північний Потік-2". Як пише "24 канал", посилаючись на видання Handlesblatt, першої мети йому вдалося досягти, а до другої він вже близький.

Урядова коаліція Берліна потроху припиняє підтримку цього проекту, не без задоволення повідомляє Гренель у своєму інтерв'ю. У той же час, федеральна влада Німеччини, включаючи МЗС країни і Міністерство економіки, захищаються від цього опору. В МЗС заявляють, що з "Північним потоком" буде безпечніше, а в Мінекономіки і зовсім вважають, що обмеження постачання російського газу в Європу – "безглузда політика".

Як демонструє "Pioneering Spirit", будівництво путінського "дітища" технічно триває. Але що ближче воно до завершення – тим більший опір назріває не тільки в Німеччині, але і у всій Європі. Не так давно Європарламент зажадав, щоб будівництво "Потоку…" припинилося. В основному його будують Росія і Німеччина. Єврокомісія проти. Східна Європа теж кардинально проти цієї ідеї вже кілька років поспіль, собі в союзники вона привернула США.

Усі, хто проти "Північного Потоку-2", одностайні в думці: "морське чудовисько" може підсилити залежність Європи від Росії. Гренель справедливо запитує: "а з якого це дива ми повинні давати Путіну ще більше влади над Європою"? Його підтримує абсолютна більшість у Конгресі.

Німеччина, зі своєю одержимістю газопроводом, що залишилася наодинці, і навіть всередині німецького уряду вже з'явилося опір. Зусиллями усього світу, можливо, вдасться зупинити цю політичну та техногенну катастрофу, яка становить пряму загрозу світопорядку.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.іа", Європарламент ухвалив вирок путінському газопроводу. Європарламент виступив припинення реалізації проектугазопроводу Північний потік-2. Про це зазначається прийнятої у середу, 12 грудня, резолюції.

Нагадаємо, після завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" Росія може відкрито піти війною на Україну.

Як повідомляв портал Знай.иа Конгресс США випустив санкції проти "Північного потоку-2" і закликав Євросоюз відмовитися від цього проекту.

Знай.иа писав у Росії вибухнув магістральний газопровід компанії Путіна біля Путятіна