Окупанти надрукували підручник "Історія Криму". У посыбнику продубльовані радянські тези про кримських татар. Зокрема, їм приписують співпрацю з фашистами та "особливі блага" у засланні.

Підручник для 10 класу нещодавно з’явився у школах окупованого півострова і у ньому є висловлювання, що розпалюють ненависть до кримськотатарського народу. Про це інформують експерти Кримської правозахисної групи.

Йдеться про те, що нібито під час Другої світової війни частина кримських татар зустрічала німецьких окупантів квітами й вином. Окрім того, автори підручника запевняють, що представники кримськотатарського народу були активніше залучені до колабораціоністської діяльності, аніж інші етнічні групи Криму.

Эксперты Крымской правозащитной группы заявляют, что в учебнике истории за 10 класс, который недавно появился в школах...

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще
Geplaatst door Crimean Human Rights Group op Zondag 17 februari 2019

Підручник отримують учні 10 класів/ Crimean Human Rights Group

Окупанти також прагнуть переконати школярів, що кримським татарам у місцях виселення безкоштовно надавали їжу, присадибні ділянки й позики на будівництво житла.

"Ці твердження є спірними й не мають масових підтверджень з боку очевидців та потерпілих. Таким чином, у загальному контексті поданої в підручнику інформації вбачаються прояви мови ворожнечі. А саме, публікації висловлювань, які піддають сумніву загальновизнані історичні факти насильства і дискримінації під час депортації кримськотатарського народу", – наголошують правозахисники.

Експерти запевняють, що підручник необхідно негайно вилучити зі списку навчальних посібників.

Правозахисники б'ють на сполох/ Crimean Human Rights Group

Керівник Центру громадянської освіти "Альменда" Валентина Потапова зазначає, що такі егаманіпуляції свідомістю підростаючого покоління, поза сумнівом, матимуть серйозні наслідки.

"У влади Криму дуже цілеспрямована політика розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Протягом 5 років, починаючи з 2014 року, робиться все можливе, щоб розколоти кримську спільноту, створити умови для етнічних конфліктів на побутовому рівні", – каже правозахисниця.

Вона зазначає, що кількість дітей, які можуть почати вивчати кримську історію за цим підручником, приблизно 10-15 тисяч школярів на рік.

Нагадаємо, "Дитинство" у Путіна: українцям показали жахи донецького СІЗО для неповнолітніх.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі опублікували фото "комунального пекла" окупованого Донбасу, на яких видно, що "господарники" Путіна не надто переймаються елементарним благоустроєм території.

Також Знай.ua писав про те, що українців переконали,що абсолютно не всі росіяни вболівають за Путіна, особливо, коли це стосується військової агресії на Донбасі.