Колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко розповів, що Путін продовжує готуватися до широкомасштабного наступу на Україну. Передає "Уніан".

Як розповів експерт, президент РФ не збирається не збирається відмовлятися від своїх зазіхань на територіальну цілісність України. Єдиний стримуючий фактор для нього - це можливі військові втрати.

ЗСУ
ЗСУ

За словами генерала, всі дії Путіна спрямовані на те, щоб тримати Україну в максимальній напрузі. Кремль у першу чергу спробує зірвати майбутні вибори президента або направити до влади свого кандидата. Якщо ж політичний метод не спрацює, Путін вдасться до військових дій.

На думку генерала, Україна фактично перебуває в оточенні ворогів. Тим більше, що зараз російська армія лідирує у гонці озброєнь.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Путін
Путін

"В даний час я не прогнозую початок широкомасштабних дій, але для того, щоб їх почати прямо зараз — це можна зробити за місяць підготовки, якщо не менше", — пояснив Романенко.

Генерал упевнений, що в першу чергу, Україні потрібно значно збільшити чисельність прикордонних військ.

ЗСУ
ЗСУ

"Вони проводили такі навчання і формували такі угруповання військ у позаминулому році. Це по кількості і якості військове формування, яке може почати широкомасштабні дії. Вони це вже пропрацювали", — пояснив Романенко.

Нагадаємо, журналіст розповів, що рівень життя на окупованих російськими незаконними військовими формуваннями територіях Донбасу опустився до рівня 90-х років.

Раніше Знай.uа повідомляв, російський куратор окупованих територій Донецької та Луганської областей Олександр Бородай відкрито заявив, що бачить єдиний спосіб вирішення конфлікту на Донбасі– військова операція.

Також Знай.uа писав, у США розгорівся скандал через ймовірний показ російського пропагандистського фільму "Т-34" на широких екранах країни.