Мешканка Львова погрожувала кандидату в президенти України Володимири Зеленському. Повідомлення вона надсилала з телефону батька.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Зловмисницею виявилася 26-річна мешканка Львівської області. За словами підозрюваної, вона робила це, бо підтримує іншого кандидата. Головним слідчим управлінням Національної поліції України за фактом відкрито кримінальне провадження", - йдеться в повідомленні.

Шоумен та керівник студії "Квартал 95" написав заяву до поліції про те, що на його мобільний телефон надходять повідомлення з погрозами 21 лютого.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У відомстві додали, що вилучили телефон, з якого жінка надсилала погрози. За даним фактом слідчими Головного слідчого управління Нацполіціі було відкрито кримінальне провадження за ст. 129 (Погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Раніше у МВС повідомляли, що у ході слідчих дій поліцейські встановили, що загрози кандидату зі телефону свого батька посилає мешканка Львівської області, 1992 року народження.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Дівчина пояснила свій вчинок тим, що підтримує іншого кандидата. Головним слідчим управлінням Національної поліції України за фактом відкрито кримінальне провадження. Підозрюваній загрожує покарання, зокрема, виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Вибори президента України відбуваються в останню неділю березня п’ятого року повноважень глави держави. Таким чином, цього разу голосування повинно відбутися саме 31 березня 2019 року. Результати виборів мають бути встановлені до 10 квітня 2019 року.

Якщо жоден із кандидатів не набере 31 березня 2019 більше 50% голосів, то 21 квітня повинен бути проведений другий тур виборів, в який вийдуть кандидати, що посіли перші два місця за підсумками першого туру. У разі проведення другого туру виборів ЦВК має офіційно оголосити результати виборів до 1 травня 2019 року, а інавгурація новообраного президента відбутися до 31 травня 2019 року.

Нагадаємо, що Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування серед потенційного електорату стосовного того, за кого б вони голосували, якби вибори проводилися в середині лютого. Як виявилося, лідерство у списках вкотре отримав кандидат від "Слуги народу" Володимир Зеленський.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чи може Зеленський виграти вибори: експерт проаналізував реальні шанси "смішного кандидата". "Він розбурхав море, але ризикує потонути".

Також "Знай.ua" писав про те, що журналіст показав, як Порошенко "чіпляє" пенсіонерів.