Держсекретар США Майк Помпео заявив, що окупований Росією Крим повинен повернутися під повний контроль України.

Про це повідомляє "Хвиля".

Крім того держсекретар розповів, що США послідовно засуджують анексію Криму та війну на Донбасі.

"П'ять років тому російська окупація Кримського півострова України викликала ескалацію російської агресії. Росія намагалася зруйнувати міжнародний порядок, підірвала основні людські свободи і послабила нашу загальну безпеку", - нагадав Помпео.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

Більше того Помпео відзначива, що СШУ продовжать підтримувати санкції проти Росії, доки вона не виконає всі взяті на себе обов'язки.

"Сполучені Штати будуть підтримувати відповідні санкції проти Росії до тих пір, поки російський уряд не поверне контроль над Кримом Україні і повністю не виконає Мінські угоди. США знову заявляють про свою незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи її територіальні води", - резюмував Помпео.

Разом з тим варто відзначити, що екс-адвокат Дональда Трампа Майкл Коен дає свідчення у Конгресі США.

Коен стверджує, що президент США був в курсі про зустріч сина з російськими чиновниками в Trump Tower в 2016 році і про підготовку витоку листування суперниці Трампа на виборах від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Найголовніше, що належить з'ясувати американським законодавцям – це контракти передвиборного штабу Трампа з РФ. Нещодавно екс-адвокат був на слуханнях у сенатському комітеті по розвідці. А сьогодні його допитують в Комітеті з нагляду Палати представників.

На початку допиту Коен розповів, що шкодує про свою роботу на Трампа.

Колишній адвокат також обізвав Трампа "расистом" і "шахраєм", зазначивши, що Трамп дозволяв собі незвичайні слова на адресу чорношкірих громадян США.

Колишній адвокат Трампа зазначає, що нещодавно заарештований політичний радник президента Роджер Стоун заздалегідь попередив його про переговори з засновником WikiLeaks Джуліаном Ассанжем, в ході яких той сказав, що сайт опублікує електронну переписку, яка завдасть шкоди передвиборної кампанії Хілларі Клінтон. Трамп нібито запевнив, що це буде добре.

Нагадаємо, Кім Чен Ин епічно зганьбився через "хворобу" Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", російській "фабриці тролів" заблокували доступ в Інтернет.

Також "Знай.ua" писав, що шпигуни Путіна атакували ЦВК, у Порошенка б’ють на сполох.

Трамп зустрівся і повечеряв з Кім Чен Ином