Виборчі перегони в Україні розпочались і кандидати в президенти почали завзяту боротьбу за таке бажане президентське крісло. Не бажає його втрачати і чинний гарант Петро Порошенко. Однак, його рейтинги катастрофічно падають, що показують всі соціологічні дослідження.

Тримаючись за крісло президента, Порошенко постійно грає на страху, що буде ще гірше, якщо в ньому буле сидіти не він. Таку думку висловив журналіст, керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко в інтерв'ю видання "Хвиля", шеф-редактором якого він є.

Юрій Романенко назвав головні проблеми і провали Петра Порошенка на посаді президента.

До них політолог відніс те, що ми досі не визначилися з варіантами стратегії по Донбасу. П'ять років йде війна на сході. За цей час Україна мало що зробила, з точки зору того, щоб системно хоча б заблокувати цю проблему.

Друга проблема – це втеча робочої сили, яка вже набула просто гомеричних риси, оскільки з України щороку їде мільйон людей.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Але головним провалом Порошенка є консервація всього того, що привело нас до Майдану, вважає Романенко. Злодійство і корупція привели до того, що до Порошенка такий високий рівень недовіри. Це - наслідок його політики.

"До влади він прийшов з високим рівнем довіри до нього, а зараз у нього проблема, де б добрати "по копійці" голоси, ось він їх і збирає по відсоточку, щоб проповзти хоча б у другий тур. Без адмінресурсу він не переможе, це всі прекрасно розуміють. Якби реформи були успішними, якби люди відчули полегшення або помітили рішення своїх проблем, то у Порошенка не було б сьогоднішніх проблем. А так, він розгубив довіру середнього класу, Майдану і всієї тієї аудиторії, яка підтримала його в 2014 році. Більшість прихильників від нього відвернулися - є ж різниця: більше 50% тоді, 13-15% - сьогодні", - зазначив Романенко.

Але найгірше, що робить Порошенко - це те, що він, по суті, відтворює путінську модель держави.

"Ми бачимо, що у нас вже є свої "скрєпи", є своя архаїка, є постійна гра на страху, що буде ще гірше, якщо не Порошенко. Це ж все те, що робить Путін! Путін вже 19 років довбає росіян тим, що, якщо не він, то Захід їх задавить, а Росія розвалиться. Ось і Порошенко повторює один в один", - наголосив політолог.

Нагадаємо, журналісти програми "Наші гроші" опублікували розслідування щодо махінацій в українській оборонці, якими займаються "друзі президента".

Як повідомляв портал Знай.ua, найближчі соратники Порошенка пішли до Зеленського

Також Знай.ua писав, у незалежному соцопитуванні в соцмережі з приводу вподобань україців, щодо кандидатів у президенти, Порошенко набрав всього 2%.