У понеділок, 4 березня, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що інцидент в Керченській протоці, за підсумками якого ФСБ обстріляла українські кораблі і взяла в полон моряків, це провокація з боку України. Про це повідомляє болгарське видання "Труд".

Як стверджує права рука Путіна, "Росія хоче налагодити відносини з Україною", при цьому з Києва проти Кремля "постійно звучать надумані звинувачення".

"Організовуються провокації, як це було в Керченській протоці в листопаді минулого року", - заявив російський прем'єр.

Також він додав, що український уряд "використовує російський фактор" для відволікання уваги від "провалів у внутрішній політиці". На думку Медведєва, виборча кампанія з виборів президента України "жорстка і брудна".

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

"Кампанія з виборів президента країни проходить з грубими порушеннями загальноприйнятих демократичних норм. У тому числі норм, якими керуються європейські країни", - вважає Медведєв.

При цьому він висловив невдоволення з приводу закриття виборчих дільниць на території Російської Федерації і заборони візиту російським спостерігачам за виборами.

Дмитро Медведєв

25 листопада 2018 року Росія обстріляла і захопила три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу".

Як відомо, українські судна здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі. Тоді співробітники ФСБ заарештували в окупованому Криму 24 українських моряків. Пізніше їх відвезли до Москви, де арешт тривав до кінця квітня цього року.

Нагадаємо, капітан першого рангу Військово-морських сил США Гаррі Табах заявив, що росіяни програли Україні в Азовському морі, а "мислячі люди думають, що вони з'їхали з глузду і з ними домовлятися просто ні про що".

Як повідомляв портал Знай.uа, німецький військовослужбовець у відставці влаштував у Києві акцію протесту. Під стінами посольства Росії з'явилися 24 стенди з фотографіями військовополонених українських моряків.

Також портал Знай.uа писав, що в четвер, 8 лютого, російський корабель протаранив автомобільний міст у південнокорейському порту Пусан. Ніс судна зробив мосту величезну дірку площею 25 м².