Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що, як і раніше, підтримує ідею створення союзної держави з Російською Федерацією. При цьому у двох країн неодмінно повинні бути рівні умови.

Про це він заявив у вівторок на нараді з питань участі в інтеграційних структурах і співпраці з європейськими організаціями, передає ІА БЕЛТА.

"Білорусь зберігає абсолютну відданість ідеї союзного будівництва. Хочу, щоб це насамперед почули наші прихильники і опоненти в Російській Федерації", - підкреслив Лукашенко.

Путін і Лукашенко

Також він додав, що "основний принцип даного проекту - рівні умови для співгромадян і суб'єктів господарювання".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, на інших принципах союз неможливий, а принцип рівних умов повинен неухильно дотримуватися.

"Постулат суверенітету також залишається для Білорусі непорушним", - заявив глава Білорусі.

Крім того, Лукашенко стверджує, що "історично найширше поле для взаємодії" у Білорусі склалося з Росією, але через це є багато постійно виникаючих питань, зокрема, в економічній сфері.

"В інших проблем практично не існує", - уточнив білоруський президент.

Олександр Лукашенко

До речі, в Мінську можуть оголосити дострокові вибори президента. Можливо, Олександр Лукашенко вже не може виконувати свої обов'язки? Нагадаємо, що він вже п'ять термінів поспіль обирається на місце президента Республіки Білорусь, останній термін з 2015 по 2020 роки.

Нагадаємо, що у понеділок, 25 лютого, стало відомо про те, що Білорусь надала Україні зброю для допомоги в зміцненні оборони на окупованому Російською Федерацією Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.uа, білоруський президент Олександр Лукашенко впевнений у тому, що чинний глава України Петро Порошенко безсумнівно переможе на президентських виборах в Україні 31 березня 2019 року.

Також портал Знай.uа писав, що Олександр Лукашенко назвав катастрофою можливе розміщення ракет середньої і меншої дальності в Україні.