До щорічного рейтингу найбагатших людей світу потрапили сім українців. Лідером серед співвітчизників, став олігарх Рінат Ахметов.

Про це стало відомо завдяки новому рейтингу Forbes, пише ТСН.

Так, Ріната Ахметова розмістили на 272 місці серед мільярдерів з "гаманцем" на 6 млрд доларів. Згідно з даними Forbes, за рік Ахметов збільшив свій статок на 500 млн доларів і піднявся в рейтингу відразу на 62 позиції.

Другим найбагатшим в Україні та 1511 у світі став власник Ferrexpo Костянтин Жеваго зі статком у 1,5 млрд доларів. За підрахунками експертів Forbes протягом року він втратив 100 мільйонів й опустився на 34 позиції.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Наступний українець серед найбагатших людей світу – власник "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк. Його "гаманець" протягом року "схуд" теж на 100 мільйонів. Його статки оцінили в 1,4 млрд доларів і розташували на позиції 1605.

На 1605 місці з капіталом близько 1,6 млрд доларів розмістився власник групи "Інтерпайп" Віктор Пінчук. В минулому році його статки оцінили теж близько 1,4 млрд доларів. Таким українцем у списку є співвласник групи "Приват" Геннадій Боголюбов. Боголюбов у порівнянні з минулим роком піднявся на 49 позицій.

Також відомо, що 1941 місце серед найбагатших посів Ігор Коломойський з 1,1 млрд доларів капіталу (він став багатшим на 100 мільйонів і піднявся на 183 позиції). Останнім у рейтингу серед українців і 2057 у світі є Вадим Новинський з капіталом 1 мільярд доларів. При складанні торішнього рейтингу видання розмістило його на 2024 місці.

Нагадаємо, пенсіонерам перед виборами дадуть по дві тисячі: у чому підступ раптової "щедрості".

Як повідомляв Знай.uа українцям пообіцяли навести порядок в платіжках: донарахувань більше не буде.

Знай.uа писав, Порошенко розсекретив зарплату: скільки отримував президент після Майдану.

Дивіться відео по темі: