Президент України Петро Порошенко відреагував на скандальне розслідування журналістів Bihus.Инфо.

Про це повідомляє "Хвиля".

За його словами все розслідування будується на витоці данних з правоохоронних органів. Крім того він розповів, що відразу ж після виходу розслідування відразу ж підписав наказ про звільнення Олега Гладковського.

Засідання РНБО щодо реформування «Укроборонпрому»

Дивіться трансляцію РНБО, яку зібрав президент України Петро Порошенко, аби обговорити питання діяльності та реформування «Укроборонпрому». Раніше навколо "Укроборонпрому" спалахнув скандал. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, нині звільнений член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. Самі вони звинувачення у причетності до схем відкидають.

Geplaatst door ТСН op Woensdag 6 maart 2019

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Після виходу резонансної журналістської передачі щодо можливих зловживань в сфері закупівель в "Укроборонпрому", яке базувалося на витік інформації з правоохоронних органів, ... я підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони", - сказав Порошенко.

Разом з тим варто відзначити, що генеральний директор ДК "Уроборонпром" Павло Букін заявляє безпідставність звинувачень журналістів "Наших грошей" щодо розкрадань в оборонній сфері.

В розслідуванні вказується, що у 2016 році "Укрспецекспорт", який тоді очолював Букін, закупив висотоміри для казахських Ан-26 всемеро дорожче, та повідомляється про "відкат" у 10 тисяч доларів.

"Отримання винагороди категорично заперечую. Це неправда", – стверджує Букін.

Заперечує директор і завищену в сім разів ціну на деталі.

"У нас є відповідна процедура відбору постачальників. Зафіксована у часі і документах, у переписці. Ми готові всю цю інформацію надати на запит будь-якого правоохоронного органу", – запевнив Букін.

Він також стверджує, що з розслідування "не можна чітко робити висновок про те, що ціна була справді завищена".

"Що показується у розслідуванні (і це підкреслюють журналісти): що товар ввозився від самого початку як інший товар… - щоб приховати його військове призначення, тому що він встановлювався на військовий літак. Як у цьому випадку можна коментувати, чи було завищення, чи не було? Люди виконували завдання з постачання техніки поточного виробництва. На жаль, російського. Ми ще не освоїли виробництво цих комплексів самостійно", - пояснює Букін.

Нагадаємо, статки Гладковського розсекретили на всю Україну.

Як повідомляв "Знай.ua", Бігус розповість, скільки коштує дозвіл на корупцію від СБУ, ГПУ та НАБУ.

Також "Знай.ua" писав, що несподіваний поворот у скандалі з Укроборонпромом.

Корупція в оборонці - продовження. Гладковський і Укроборонпром