Кандидат в президенти, заступник командира Сил спецоперацій ЗСУ Сергій Кривонос заявив про відмову брати участь у виборах.

Про це він написав у Facebook.

Зокрема, він відзначив, що прийняв відповідне рішення після робочого візиту до США, де відбулось обговорення подальшого вдосконалення сектора оборони України.

Більше того він додав, що при збереженні різику відкритої агресії Росії проти України не варто змінювати Верховного головнокомандувача, яким є нинішній президент Порошенко.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"... Поки йде війна, і ймовірність відкритої агресії з боку нашого головного ворога Російської Федерації є занадто великою, мені довелося прийняти зважене і дуже непросте для себе рішення про зняття своєї кандидатури з подальшою гонки за пост президента України ... Вважаю сьогодні в тих умовах, в яких знаходиться держава, недоцільним зміну Верховного головнокомандувача ЗСУ", - написав військовий.

Разом з тим варто відзначити, що посол США в Україні Марі Йованович відзначила, що рішення народу України під час виборів має поважатися незалежно від результату. А так звані "тітушки" або інші озброєні банди не повинні перешкоджати громадянам висловлювати свою законну волю.

"І у виборчий рік, коли наближаються як президентські, так і парламентські вибори, я не можу уявити вищого пріоритету, ніж забезпечення того, щоб вибори в Україні були вільними і чесними. Важливо, щоб воля українського народу поважалася, незалежно від результату", - заявила Марі Йованович.

За словами дипломата, на практиці це означає, що тільки незалежна Центральна виборча комісія повинна рахувати голоси.

"Спостерігачі від громадянського суспільства та працівники виборчої кампанії не повинні піддаватися переслідуванням чи залякуванню. Офіційна, політично нейтральна охорона повинна забезпечити, щоб тітушки або інші озброєні групи не заважали виборцям виражати свою волю", - зазначила Йованович.

Вона додала, що необхідно карати тих людей, які купують голоси.

Варто нагадати, що на керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького у посла США в Україні Марі Йованович вже з'явилися свої плани. Відомо, що дипломат запропонувала зняти його з займаної посади. Про це Марі Йованович заявила в одному з нещодавніх інтерв'ю для українських журналістів, повідомляється на офіційному сайті посольства США.

Нагадаємо, українців шокував зворотній бік влади - злидні в ногах.

Як повідомляв "Знай.ua", Гриценко розказав, як повернути Крим і Донбас.

Також "Знай.ua" писав, що українцям пояснили, як перемогти на виборах.

Садовий підтримав Гриценка і зняв свою кандидатуру з виборів-2019