Президент Петро Порошенко прокоментував корупційний скандал в Укроборонпром, розслідування якого ініціювали журналісти "Наші гроші".

Відповідну заяву він зробив на засіданні РНБО у середу, 6 березня.

Президент заявив, що Рада національної безпеки та оборони ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію усіх контрактів державного концерну "Укроборонпром".

"По-перше, ми ініціюємо комплексний міжнародний аудит концерну "Укроборонпром", комплексну ревізію усіх контрактів", - сказав Порошенко.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

скандал з Укроборонпромом
скандал з Укроборонпромом

"По-друге, пропоную негайно вирішити питання щодо розширення складу Наглядової ради концерну за рахунок міжнародних фахівців з країн-партнерів, які є членами НАТО", - підкреслив він.

Порошенко вважає, що аудит продемонструє міжнародним партнерами України "повну відкритість і прозорість" в питанні реформування концерну.

Щодо Наглядової ради, гарант заявив, що це пришвидшить досягти підприємствам "Укроборонпрому" стандартів, необхідних для вступу до НАТО.

"Нам, з урахуванням нашої подальшої інтеграції в НАТО, від наших партнерів немає чого ховати", - заявив він.

"Аудит "Укроборонпрому", оцінка його корпоративного управління, оновлення наглядової ради, контроль і прозорість державного оборонного замовлення – це допоможе концерну трансформуватися і не втратити довіру партнерів, інвесторів і громадян", - вважає Порошенко.

Окрім того він вважає, що назріла потреба на законодавчому рівні відмовитися від надмірної засекреченості в сфері державного оборонного замовлення, але розкриття інформації про новітні технічні розробки.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко відреагував на скандальне розслідування журналістів Bihus.Инфо.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

За його словами, все розслідування будується на витоці данних з правоохоронних органів. Крім того він розповів, що відразу ж після виходу розслідування відразу ж підписав наказ про звільнення Олега Гладковського.

Як повідомляв раніше Знай.ua, генеральний директор ДК "Уроборонпром" Павло Букін заявляє безпідставність звинувачень журналістів "Наших грошей" щодо розкрадань в оборонній сфері.

Також Знай.ua писав про те, що журналісти продовжують резонансне розслідування з приводу корупційного скандалу в Укроборонпром.