Чимало кандидатів на пост президента України мають зв’язки з Росією – від родинних до бізнесових і політичних.

путін
путін

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Петро Порошенко

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Про власність Порошенка у вигляді кондитерської фабрики "Рошен" у російському Липецьку не знає хіба що лінивий. Однак на початку 2017 року, за даними ЗМІ, Липецька фабрика "Рошен" припинила свою діяльність.

Окрім того, російське громадянство до шлюбу мала дружина старшого сина президента, народного депутата Олексія Порошенка Юлія. Її мати і батько Олена і Лев Аліханови і далі живуть у Росії.

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко, лідер фракції "Батьківщина"
Юлія Тимошенко, лідер фракції "Батьківщина"

На початку своєї політичної кар'єри Юлія Тимошенко, займаючись газовим бізнесом, співпрацювала із тодішнім президентом РАО "Газпром" Ремом В’яхіревим.

Тимошенко здійснювала управління копманією "ЄЕСУ", яка у 1995–1996 роках була найбільшим імпортером природного газу в Україну з Росії і з країн Середньої Азії.

Щоб налагодити відносини з новим керівником Росії, Тимошенко надала йому цілу низку важливих політичних і економічних послуг.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

У серпні 2008 року Тимошенко відмовилася засудити напад Росії на Грузію, що низка політиків і експертів назвали політичною послугою Росії.

У 2009-му Юлія Тимошенко уклала з тодішнім прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним вкрай невигідний для України газовий контракт, який став для України справжньою кабалою.

Юрій Бойко

Юрий Бойко
Юрий Бойко

Скандально відомий кандидат не раз демонстрував проросійські погляди. Бойко є прихильником Російської православної церкви в Україні. 2018 року був одним із керівників "хресної ходи" духовенства російської церкви в Києві, присвяченого 1030-літтю Хрещення Русі.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Дмитра Добродомова, Євгенія Мураєва та Дмитра Гнапа кандидатами на пост Президента України на майбутніх виборах 31 березня.

ЦВК
ЦВК

Вночі в п'ятницю, 8 березня, відбулося засідання комісії, на якій і було прийнято відповідне рішення, повідомляє Politeka.

Як повідомляв раніше Знай.ua, радник Міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський прокоментував скандал з кандидатом у президенти Юрієм Тимошенко - однофамільцем лідерки "Батьківщини".

Також Знай.ua писав про те, що главу однієї з політичних партій, який запропонував кандидатові в президенти України Юрію Тимошенко 5 мільйонів гривень за відмову від участі у виборах, затримали співробітники правоохоронних органів.