Росія входить до списку головних загроз для Північноатлантичного Альянсу.

Про це повідомив глава Міноборони Чехії Лубомир Метнар, передають закордонні ЗМІ.

Лубомир Метнар

За словами Метнара, головною загрозою Альянсу є тероризм, на другому місці - кібератаки. Третє місце займає загроза з боку Російської Федерації.

Вона полягає в переозброєнні армії, перекиданні військ, великому числі військових навчань, а також з подіями, які пов'язані з країнами колишнього соціалістичного блоку.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Путін
Путін

Нагадаємо, що міністри оборони Франції і Німеччини Флоранс Парлі і Урсула фон дер Ляйєн підписали контракт на проведення дослідно-конструкторських робіт зі створення винищувача шостого покоління.

Зараз вже відомо, що договір буде укладено між величезним європейським концерном Airbus і французькою Dassault Aviation. Вартість дворічного контракту оцінюється від 65 до 74 мільйонів євро.

Експерти відзначають, що літаки проекту FCAS до 2040 року замінять застарілі французькі винищувачі четвертого покоління Rafale і німецькі Eurofighter Typhoon.

Разом з тим варто зазначити, що Верховна Рада зобов'язала уряд, президента і себе вести Україну до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору.

Раніше портал писав, що Верховна Рада зобов'язала уряд, президента і себе вести Україну в Європейський Союз і Організацію Північноатлантичного договору.

За зміни до Конституції щодо стратегічного курсу України на повноцінне членство в ЄС і НАТО, які оформлені у вигляді законопроекту під номером 9037, проголосували 334 депутати з мінімально необхідних 300.

"Зараз в Кремлі уважно стежать за подіями в українському парламенті. Не дочекаєтеся!" - сказав, виступаючи перед голосуванням, президент Петро Порошенко.

Це означає, що повноваження Ради, Кабміну і президента доповнюються реалізацією стратегічного курсу країни на членство в ЄС і НАТО: такі зміни вносяться в статті 85, 102, 116 Основного закону.

Як повідомляв "Знай.uа", Путін труїть Крим смертоносними відходами.

Також "Знай.uа" писав, що сотні путінських військових підхопили паразитів.