Міністр (секретар) військово-повітряних сил США Хізер Вілсон, що вважалася одним з фаворитів на посаду міністра оборони США, йде у відставку з 31 травня 2019 року.

Цю інформацію повідомляє Associated Press.

Хізер Вілсон

Військову ниву вона міняє на освітню, 1 вересня вона займе посаду президента Університету Техасу в Ель-Пасо. Президент США Дональд Трамп в Twitter подякував Вілсон за службу.

58-річна Хізер Вілсон є випускником Військово-повітряної академії США і чотири рази обиралася до Палати представників США від штату Нью-Мексико. У травні 2017 року вона стала першою жінкою-главою ВПС США.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

За деякими даними, президент Трамп хотів запропонувати кандидату на пост міністра оборони США після відставки Джеймса Меттіса. Втім в. о. глави Пентагону президент США призначив колишнього заступника міністра оборони Патріка Шанахана, його кандидатуру повинен схвалити Сенат.

Хізер Вілсон скептично ставилася до бажання Дональда Трампа створити Космічні сили в якості незалежного військового відомства і є переконаним прихильником участі США в НАТО. Крім того, вона неодноразово висловлювалася за переорієнтацію американської армії на потенційне військове протистояння з Китаєм і Росією.

Хізер Вілсон

Нагадаємо, Російська Федерація приділяє багато сил і коштів патрулювання як водного, так і повітряного простору, оскільки їй постійно ввижаються змови і можливі атаки з боку всього світу. Останній випадок стався в небі над Балтійським морем, де російський винищувач Су-27 перехопив американський літак-розвідник RC-135. Про це стало відомо завдяки повідомленням російських ЗМІ.

Як повідомляв портал "Знай.uа", російські конструктори модернізували танк Армата, додавши всередину туалет, чим викликали бурю емоцій у мережі. Користувачі не соромилися коментувати новину, причому не стримувалися у висловах при цьому.

Також "Знай.uа" писав, що польські власті розглядають питання про термінову заміну військових винищувачів. Повідомляється, що військові планують замінити літаки російського і радянського виробництва сучасними аналогами.