Український президент Петро Порошенко зобов'язаний передати Ставропігії Вселенського патріархату в Україні "будівлі та приміщення, а також інші об'єкти власності".

Відомо, що дані обіцянки закріплено угодою про співпрацю між Україною і Вселенським Константинопольським патріархатом від 3 листопада 2018 року.

Про це стало відомо завдяки даним копії угоди про співпрацю і взаємодію між Україною і Вселенським Константинопольським патріархатом, наданої Адміністрацією Президента українським ЗМІ.

Популярні новини зараз
Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

"У відповідності з метою угоди Україна сприятиме... придбанню відповідно до законодавства України представництвом Вселенського патріархату в Україні, а саме місією "Ставропігія Вселенського патріархату в Україні", будівель і приміщень, інших об'єктів власності, необхідних для функціонування місії "Ставропігія Вселенського патріархату в Україні", - йдеться в тексті угоди.

Варто нагадати, що українська держава, захищаючи свою цілісність і незалежність від агресії Російської Федерації, змогла звільнитися від культурної окупації, в якій перебувала протягом багатьох років. Про це розповів президент України Петро Порошенко під час заходів з нагоди 205-ї річниці з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка на Тарасовій горі в Каневі, повідомляє прес-служба глави держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відома українська телеведуча Яніна Соколова не втрималася і гостро відреагувала на нове пропагандистське відео, зняте в Криму. Сюжет Російського ТБ розповідає історію про те, як комунальники спиляли березу в Севастополі і як на це відреагували місцеві жителі.

Нагадаємо, на Порошенка в Томос-турі чекають неприємності: є ризик "злетіти у повітря.

Як повідомляв Знай.uа Соловйов "канонізував" Сталіна у прямому ефірі: відео.

Знай.uа писав, в Україні з'явиться унікальний жіночий монастир: такого не було за всю історію церкви.

Дивіться відео по темі: