У ЗМІ спливла інформація, що глава країни-агресора Російської Федерації Володимир Путін прибуде до анексованого Криму на річницю незаконного захоплення РФ півострова.

путін
путін

Про це повідомляє ТАСС.

З такою заявою на прес-конференції виступив прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков. Однак разом з тим, він відмовився давати пряму відповідь на питання про те, чи поїде президент до Криму в найближчі дні.

[quote author=""]"Якщо президент прийме таке рішення, ми вчасно вас проінформуємо", - відзначив він.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами Пєскова, наразі "розглядаються різні варіанти".

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

"Абсолютно точно можна сказати одне: день возз'єднання Криму з Росією і п'ятиріччя цього возз'єднання - це вкрай важлива дата для всіх росіян, так що не повинно бути ніяких сумнівів, що належним чином Путін візьме участь у відповідних заходах", - резюмував "рупор Кремля" Кремля.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Російської Федераціїнаправило Міністерству закордонних справ України ноту з приводу припинення дії договору "про дружбу, співробітництво і партнерство".

Володимир Путін
Володимир Путін

Відповідна заява з'явилася в Twitter МЗС РФ.

"Закликаємо Україну дотримуватися свої двосторонні та міжнародні зобов'язання не на словах, а на ділі", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у вівторок, 12 березня, стало відомо про те, що Центральний банк Російської Федерації випустив в обіг п'ятирублеву пам'ятну монету до п'ятої річниці анексії українського Криму.

Про це повідомляє прес-служба Центрального банку.

Наголошується, що на зворотному боці монети зображений міст над Керченською протокою, що з'єднує окупований Крим з материковою частиною Росії.

Також Знай.ua писав про те, що у лютому 2019 року кількість українців, які добре, або дуже добре ставляться до Росії, зросла на 9 процентних пунктів і становить 57%.