У своїй передвиборчій програмі кандидат у президенти від партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко обіцяє скасування податку на додану вартість (ПДВ). Однак це може призвести до фінансових втрат у бюджеті України та його дисбалансу.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" розповів директор виконавчого дискусійного клубу Олег Пендзин.

Олег Пендзин заявив, що у передвиборчій програмі Тимошенко є суперечності. Так, вона планує зменшити податки для українців і водночас збільшити соціальні виплати. Цікаво те, що ці соціальні виплати фінансуються внаслідок сплачування податків.

Олег Пендзин

"Коли ми говоримо про податкову систему, треба розуміти, що вона є основою виконання соціальних зобов'язань держави. Коли ми дивимось на передвиборчу програму Тимошенко, то можемо помітити один цікавий момент: з одного боку мова йде про податкове навантаження, а з іншого — про збільшення соціальних виплат з бюджету. І тут виникає питання, а з якого джерела будуть покриватись зменшення в одному напрямку, і збільшення в другому? За рахунок чого це буде здійснюватись? Усе це викликає сумнів у реалістичності економічної моделі, яку пропонує Тимошенко", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Зокрема Пендзин підкреслив, що реалізація економічної моделі, яку пропонує лідерка "Батьківщини" може призвести до серйозних фінансових втрат і дисбалансу держбюджету.

Юлія Тимошенко, лідер фракції "Батьківщина"
Юлія Тимошенко, лідер фракції "Батьківщина"

"Знищення податку на додану вартість призведе до серйозних втрат державного бюджету. Були різні пропозиції щодо зміни того чи іншого виду податку, переведення його в інший вигляд. Але реакція кредиторів була виключно негативною, оскільки це порушує збалансованість держбюджету. Як наслідок ми будемо мати негативну позицію МВФ і Світового банку щодо тих питань, які будуть обмежувати та знижувати дохідну частину державного бюджету. Відповідно, те, що пропонує у своїй програмі Тимошенко навряд буде існувати в реальності", - наголосив він.

Нагадаємо, що пікантну розмову Тимошенко і Коломойського злили українцям: "обіймаю і цілую".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", творець коси Тимошенко пішов "рубльовським дружинам": вчить любові й плотських утіх.

Також портал "Знай.ua" писав, що українці оцінили шанси Зеленського, Тимошенко та Гриценка: усе кардинально змінилося. До виборів глави держави лишилися лічені дні.