Українцям показали свіжі рейтинги кандидатів у президенти напередодні виборів, які відбудуться вже 31 березня.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це повідомляє соціологічна група "Рейтинг".

Соціологи опитали понад 5000 осіб віком від 18 років. Згідно даних рейтингу, лідером є Володимир Зеленський, з підтримкою у 24,7% тих, хто визначився та має намір голосувати. За ним, з результатом 18,3%, посідає Юлія Тимошенко,а третю – Петро Порошенко (16,8%).

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За Анатолія Гриценка віддають голоси 10,3% респондентів, за Юрія Бойка – 9,9%, за Олега Ляшка – 5,7%. За Ігоря Смешка проголосували б 3,3%, за Олександра Вілкула та Євгенія Мураєва – по 2,7%.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

Згідно опитування свої позиції зміцнили Гриценко (з 7,7% до 10,3%) й Тимошенко (з 16,2% до 18,3%).

[quote author=""]"Майже чверть опитаних ще не визначилися з вибором кандидата", - наголошують соціологи.[/quote

Найбільше непевних серед найбідніших виборців, опитаних, які зазвичай найактивніше голосують на виборах, респондентів старшого та середнього віку, більше серед жінок в центрі та на заході країни.

Зеленський має найміцніші електоральні позиції у південно-східних областях. У Києві та в центрі він конкурує з Тимошенко й Порошенком. Чинний президент у свою чергу тримає міцні позиції на Галичині та на заході.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Лідерка "Батьківщини" має потужну підтримку у центрально-західних регіонах та півночі країни.

Найвищий рівень підтримки Гриценка – на Галичині, а Бойка – у південно-східних областях та особливо на Донбасі.

Юрий Бойко
Юрий Бойко

Зеленський – лідер симпатій серед респондентів, які голосуватимуть вперше (це майже кожен десятий виборець кандидата), а також серед респондентів, які не часто голосують на виборах.

Рівень довіри до кандидатів у президенти такий: Зеленський – 43%, Тимошенко – 28%, Гриценко – 26%, Порошенко – 24%, Ляшко – 19%, Бойко – 18%. При цьому найвищий рівень недовіри мають чинний глава держави Порошенко (69%) й Ляшко (71%).

Однак 22% опитаних вважають, що наступним президентом буде Порошенко. У перемогу Тимошенко вірять 20%, а Зеленського – 18%.

Помилка репрезентативності – не більше 1,5%.

Нагадаємо, колишній губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі, якому було заборонено в'їзд в Україну через скандал із Порошенком, зробив гучну заяву перед президентськими виборами.

Як повідомляв раніше Знай.ua, команда керівника студії "Квартал 95" зафіксувала на фото і відео декілька автомобілів із тонованими вікнами, які постійно стежать за пересуванням Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що перше розгорнуте інтерв'ю з коміком і творцем "Кварталу 95" Володимиром Зеленским на політичну тему показало його слабке місце.