Президент Росії Володимир Путін планує приїхати в окупований Крим у понеділок, 18 березня. Візит пов'язаний з п'ятою річницею того, що сам російський лідер назвав у 2014 році "поверненням у рідну гавань".

Напередодні, 17 березня в Кремлі повідомили, що Путін відвідає Севастополь і Сімферополь.

Україна і Захід засудили дії Росії і незаконну анексію. Це призвело до масштабних санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб.

Напередодні глава дипломатії Європейського союзу Федеріка Могерини досить різко розкритикував Кремль за незаконну анексію Криму і повторила непохитну прихильність ЄС до суверенітету і територіальної цілісності України.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Анексія Криму залишається прямим викликом для міжнародної безпеки, з серйозними наслідками для міжнародного правового порядку, який захищає територіальну цілісність, єдність і суверенітет усіх держав", - заявила Моргерини.

Крім того, вона звинуватила Росію в погіршенні ситуації з правами людини в Криму, стверджуючи, що жителі півострова "стикаються з систематичними обмеженнями основних свобод", а права кримських татар "серйозно порушені".

Нагадаємо, Путін їде в Україну на зустріч з ватажками "ЛДНР". Завтра Пушилин і Пасічник будуть підстерігати Путіна біля туалету.

Як повідомляв Знай. ua, многоходовочку Кремля з "трансфером влади" злили в мережу. За п'ять років у 2024 році закінчиться черговий термін президентства глави Кремля Путіна.

Знай. ua писав, що Європа дізналася, скільки санкції висмоктали з Путіна насправді. Фахівці визначили обсяг втрат російської економіки, викликаних санкціями.