Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков несподівано "побачив очима українців", як вони сприймають анексію півострова.

Крим
Крим

Скандальну заяву він зробив напередодні так званої річниці "повернення Криму у рідну гавань", пишуть ЗМІ.

"Ви знаєте, що наші відносини наразі фактично знаходяться у згорнутому стані. Не з нашої ініціативи. Припинена робота наших ЗМІ, які могли б розповідати про ситуацію. Але ми переконані, що хід часу розставить все по своїх місцях. Люди продовжують їздити з України до Криму, з Криму в Україну. Люди бачать стан… і наскільки змінилося становище… Це говорить саме за себе", - відзначив Пєсков.

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак подібним окозамилюванням уже неможливо спантеличити жителів анексованого Криму. За 5 років життя "під Путіним" вони занадто добре оцінили "господство" Росії - мізерні зарплати, тотальний занепад та рекордно низька явка туристів не стимулюють теплі почуття кримчан до окупантів.

Нагадаємо, президент держави-окупанта Володимир Путін планує приїхати в анексований Крим у понеділок, 18 березня.

Візит пов'язаний з п'ятою річницею того, що сам російський лідер назвав у 2014 році "поверненням у рідну гавань".

Напередодні, 17 березня в Кремлі повідомили, що Путін відвідає Севастополь і Сімферополь.

Україна і Захід засудили дії Росії і незаконну анексію. Це призвело до масштабних санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб.

Напередодні глава дипломатії Європейського союзу Федеріка Могерини досить різко розкритикував Кремль за незаконну анексію Криму і повторила непохитну прихильність ЄС до суверенітету і територіальної цілісності України.

"Анексія Криму залишається прямим викликом для міжнародної безпеки, з серйозними наслідками для міжнародного правового порядку, який захищає територіальну цілісність, єдність і суверенітет усіх держав", - заявила Моргерини.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Євросоюзі жорстко нагадали, що ніколи не визнають анексію Кримського півострова Російською Федерацією. Також у ЄС продовжують засуджувати даний факт.

Також Знай.ua писав про те, що через п'ять років анексії кримчани кажуть у соцмережах про події 2014 року.