Російська Федерація все ще може влаштувати повноцінне вторгнення на українську територію під приводом "захисту народу від кровопролиття".

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі Євген Марчук у інтерв'ю Дмитру Гордону.

Так, Марчук закликає не будувати ілюзій, що російське вторгнення буде нагадувати вторгнення військ нацистської Німеччини у 1941 році.

"Це не буде широкоформатний наступ по всьому фронту. Це буде прорив у одному-двох місцях. З дуже швидким просуванням на територію України. У тому числі і на Київ", — розповів політик.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За його словами, ворогу не обов'язково захоплювати Київ — досить оточити місто і позбавити його життєво важливих ресурсів.

"Оточити Київ. Висадіть кілька десантів. Вимкніть воду. Відключіть електроенергію. Зруйнуйте систему продовольчого забезпечення. Дамби у нас теж не новенькі. Скільки їм років ми знаємо", — озвучив Марчук можливий сценарій руйнування столиці зсередини.

Євген Марчук

Раніше повідомлялося, що фронтмен гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко, який трагічно загинув в автокатастрофі, в своєму останньому інтерв'ю залишив пророцтво про Донбас, яке містичним чином збулося.

Зараз багато хто вірить, що аварія, яка трапилася з Кузьмою, не випадкова. Адже він говорив про політику, владу і Антитерористичну операцію на Сході країни.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив про те, що Росія веде активну підготовку до повномасштабного військового вторгнення в Україну, і стрічки соцмереж перетворилися на справжній вулик тривоги.

Як повідомляв портал Знай.uа, поки в Україні не пройдуть вибори, Росія не буде йти на ескалацію конфлікту на Донбасі. Про це заявив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Також портал Знай.uа писав, що представники навчально-тренувальної місії операції UNIFIER від Збройних сил Канади передали на потреби підрозділів військової служби правопорядку Збройних Сил України 56 автомобілів марки Ford різних модифікацій.